Startpagina Bedrijfsnieuws

Bioflex: nieuw gamma wiedeggen bij Joskin

Joskin brengt een nieuw machinegamma uit, de Bioflex-wiedeggen.

Leestijd : 2 min

Dit nieuw gamma wiedeggen heeft een thermisch verzinkte structuur, met 3 elementen voor modellen tot 7,2 m werkbreedte en 5 elementen voor modellen tot 12 m werkbreedte. Elk element bevat tot 96 tanden, verdeeld over 6 opeenvolgende rijen.

Specifiek tanddesign

De tanden van de Bioflex hebben een diameter van 7 mm en zijn zeer flexibel. Ze passen zich perfect aan het reliëf van de bodem aan en blijven toch onafhankelijk van elkaar. Hun vorm is zo ontworpen dat ze in alle gewassen kunnen worden gebruikt, ook voor beddenteelt. Afhankelijk van de gekozen instelling kunnen ze bij een hogere gewasstand werken.

De wiedegtanden verluchten de bodem en werken ook in op de wortels van onkruiden. De tanden worden ook gebruikt om korsten open te breken om de wateropname in de grond te verbeteren.

Instelbare werkactie

De bouwwijze van de Bioflex met zwenkwielen zorgt voor een goede bodemaanpassing. Daardoor wordt de spanning gelijkmatig verdeeld over de gehele werklengte en -breedte, waardoor de verschillende machineonderdelen van de Bioflex zeer gelijkmatig kunnen werken. De bouwwijze en werktechniek is vergelijkbaar met die van de weidebeluchters van Joskin.

Afhankelijk van de toepassing kan de agressiviteit van de tanden worden aangepast van ‘superzacht’ tot ‘zwaar’. Dit doet men door de topstang aan te passen en de positie van de dieptewielen te regelen. Het Variflex-systeem van Joskin, bekend uit het gamma machines voor weideonderhoud, is standaard gemonteerd. Dit hydraulische systeem is gebaseerd op het principe van de communicerende vaten en zorgt voor een aanpassing van de agressiviteit van de tanden, afhankelijk van de toestand van de grond. Daardoor wordt een constante en gelijkwaardige druk op elk van de tanden gegarandeerd, ongeacht hun hoek ten opzichte van het grondoppervlak.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken