Startpagina Paarden

Simon Delestre wint, Pieter Devos mooi vierde

Voor landgenoot Pieter Devos zal de wereldbekermanche in Lyon er een blijven van 3 x 4. Lyon is de vierde halte van de West-Europese liga van de Longines FEI World Cup Jumping. Devos mocht er zich als vierde opstellen en hij noteert een vierde plaats in het voorlopig klassement.

Leestijd : 2 min

De Mechelse manche nadert nu met rasse schreden en in Lyon bleek overduidelijk dat Pieter Devos goed op dreef is.

Met de power-merrie Claire Z (Zangersheide – Clearway x Coronado), sloot hij de gelederen van een korte lijst getalenteerde merries met al even aansprekende namen. We beginnen het lijstje dus met de mooie vierde plaats van Pieter Devos met deze opmerkelijke merrie. De combinatie viel net een maand geleden ook op in Barcelona. Niet alleen in het bronzen Belgische team, maar ook dankzij hun individuele zege in de Longines Cup of Barcelona.

Op drie in Lyon installeerde zich de merrie Bianca (SWB – Balou du Rouet x Cardento), gereden door Steve Guerdat. Bianca werd voorafgegaan door Mary Lou van Henrik von Eckermann. Mary Lou is een Westfaler merrie van Montendro x Portland L.

Deze drie combinaties traden aan voor een barrage met 12 starters, barrage waarin 7 duo’s foutloos bleven.

Comeback van Ryan

Het vrouwelijke geweld moest nochtans de duimen leggen voor de in bloedvorm verkerende Hermès Ryan (des Hayettes). De Selle Français, zoon van Hugo Gesmeray x Ryon d’Anzex kwam er aan de start na een aanslepende blessure opgelopen tijdens de O.S. in Rio de Janeiro. Zijn ruiter Simon Delestre (FRA) stuurde de ruin met brio door het parcours. Ze sloten hun flitsende barragerit foutloos af in 37,75 sec. Niemand deed beter.

Delestre: “Ik had natuurlijk het geluk dat ik niet bij de eerste starters van de barrage hoorde. Ook bof ik met Ryan. Dit is echt een uitzonderlijk paard en hij sluit een uitermate moeilijk jaar af. Ik kan hem dus niet genoeg danken voor wat hij me vandaag gegeven heeft.”

Pieter Devos staat dus voorlopig vierde als beste Belg in de Wereldbeker. Het voorlopig klassement wordt aangevoerd door Henrik von Eckermann.

De volgende afspraak van het wereldbekercircuit is het Duitse Stuttgart op 19 november.

PP

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken