Startpagina Partner content

Kerstmagie en supersterren op Jumping Mechelen

Partner content - Over minder dan een week verzamelen paardenliefhebbers in de Nekkerhal om samen te genieten van topsport, spektakel en gezelligheid op Jumping Mechelen. Met niet minder dan 3 wereldbekers in de spannendste hippische disciplines (jumping, dressuur en mennen) en tal van shows op het programma, belooft het weer een geweldige editie te worden.
Leestijd : 6 min

In dit persbericht ontdek je welke internationale helden deel zullen nemen aan de FEI World Cups. We spraken onder andere met Wilm Vermeir (winnaar FEI Jumping World Cup 2022) en Larissa Pauluis (beste Belgische dressuurruiter van het moment).

 

Titelverdedigers Wilm Vermeir en IQ Van’t Steentje zijn klaar voor de Longines FEI World Cup Jumping

 


“Ik zou deze wereldbeker met geen enkel ander paard willen rijden.”

 

30 december 2022: Wat een magisch moment. Het Jumping Mechelen-publiek ontploft wanneer Wilm Vermeir en IQ van’t Steentje foutloos doorheen de barrage van de Longines FEI World Cup Jumping racen. Na meer dan 10 jaar won een Belg weer de meest geliefde jumpingwedstrijd in ons land.

Supporters

Het verhaal van zijn overwinning zal Wilm nog heel vaak mogen navertellen. Vooral op momenten als deze, wanneer Jumping Mechelen 2023 nog maar enkele dagen van ons verwijderd is. Wilm: “Of ik vaak word aangesproken over Jumping Mechelen? Enorm! Zo veel mensen vragen me of ik in vorm ben, wensen me succes, vertellen dat ze voor me komen supporteren,... Geweldig. Dat geeft me zo veel energie. Ik ga er alles aan doen om mijn supporters trots te maken. Het zou wel erg speciaal zijn, twee keer op rij de FEI Jumping World Cup winnen in Mechelen. Misschien zelfs onmogelijk... Maar ik ga ervoor.”

 

Het beste paard van stal

Wilm haalt uiteraard ook het beste paard van stal om hem daarbij te helpen. "Ja hoor, IQ start in de wereldbeker. Ik zou met geen ander paard die proef willen rijden. Hij is onze grootste trots. Hij verdient het om daar te staan.” Maar misschien brengt de populariteit die het duo momenteel geniet, wel een extra uitdaging met zich mee. "IQ is heel gevoelig aan lawaai. En ik vermoed dat het publiek wel eens heel luidruchtig zou kunnen zijn. Dus dat kan wel tricky worden. We zullen het zien…”

Naast IQ Van’t Steentje brengt Wilm trouwens ook DM Jacqmotte en Magic van 't Hulgenrode mee naar de kerstjumping. Hou hen zeker in de gaten in de andere 5*-wedstrijden. Want deze publieksfavoriet zakt vol ambitie af naar de Nekkerhal.

 

Regerende wereldkampioen en Olympische helden gaan de strijd aan in de 5*-jumpingcompetitie op Jumping Mechelen

 


Henrik Von Eckermann: “Vlaanderens Kerstjumping is speciaal voor mij. Ik won hier mijn eerste World Cup”

 

Heel wat internationale grootheden willen nergens liever dan op Jumping Mechelen de eindejaarsperiode doorbrengen. De meest ronkende naam onder hen is Henrik Von Eckermann (SWE): huidig nummer 1 van de wereld, regerend wereldkampioen, de meest recente winnaar van de wereldbekerfinale, Olympisch teamgoud… en dat allemaal met het Belgische paard, King Edward.

Von Eckermann heeft trouwens een heel bijzondere band met Jumping Mechelen: “Vlaanderens Kerstjumping is speciaal voor mij. Ik won er in 2012 met Gotha FRH mijn eerste FEI World Cup. Prachtige herinneringen dus. Het publiek is er geweldig. Ik geniet er echt van om er deel te nemen.”

Zijn nu al legendarische paard, King Edward, zal er niet bij zijn tussen kerst en nieuw. Die geniet momenteel van een welverdiende break. Henrik: “King Edward zal dit seizoen enkel de FEI Jumping World Cup in Basel lopen. Daarna zet ik hem natuurlijk ook in op de Wereldbekerfinale (Riad) die we vorig jaar samen wonnen. Dat zijn de enige indoorwedstrijden waar hij aan de start komt dit jaar. Ik wil hem niet te veel indoor inzetten en volop voor het outdoor seizoen gaan. De Olympische Spelen komen er snel aan en dat is natuurlijk ons allergrootste doel.”

Aan paardenkracht geen gebrek in de stal van Von Eckermann. Hij doet dit jaar een gooi naar Werelbekerwinst met de merrie Dzara Dorchival. Ze maakte dit jaar al indruk op de FEI Jumping World Cups van van Oslo en Helsinki, waar ze respectievelijk 11de en 3de werd.

Het palmares van Henrik Von Eckermann mag dan misschien wel verbluffend zijn. Maar op Jumping Mechelen 2023 zullen toch heel wat andere sterren hem het vuur aan de schenen leggen. Daniël Deusser (DE), Christian Ahlmann (DE), Roger-Yves Bost (FRA), Grégory Wathelet (BE) hebben allen een Olympische medaille én een Jumping Mechelen -trofee op de kast staan. De Fransmannen Kevin Staut en Julien Epaillard  - de snelste ruiter ter wereld - zullen ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen. En natuurlijk hebben ook onze beste Belgen hun pijlen gericht op Jumping Mechelen. Belgisch kampioen Gilles Thomas, Pieter Devos, Nicola en Olivier Philippaerts, Niels Bruynseels, Jos Verlooy,… ze staan allemaal te popelen om de Christmas Arena in te rijden en hun supporters een prachtig eindejaar te bezorgen.

 

FEI Dressage World Cup Mechelen: De laatste kans op kwalificatie voor de Olympische Spelen

“Nog nooit wilden zo veel dressuurruiters op Jumping Mechelen rijden.”

Op 28 en 29 december staat op Jumping Mechelen de FEI Dressage World Cup op het programma. En niet alleen de dressuurfans willen daarvoor in grote getalen afzakken naar de Nekkerhal. Ook veel internationale topruiters hadden deze wedstrijd hoog op hun verlanglijstje staan. Jeroen Van Lent, zag nog nooit zoveel aanvragen binnenkomen: “Het Belgische team heeft net zoals een aantal andere gelukkige landen reeds een ticket voor de Olympische Spelen op zak zitten. Maar er zijn nog enkele individuele startplaatsen te verdienen. En onze wedstrijd is de allerlaatste waar je daarvoor punten kan sprokkelen. Singapore, India, … we ontvingen dit jaar aanvragen vanuit heel de wereld.”

Daarbij waren heel wat internationale supersterren. Zo zal bijvoorbeeld de huidige Wereld- en Europese Kampioene Charlotte Fry (GBR) aantreden. En uiteraard sturen onze Noorderburen ook weer enkele toppers. De voorbije drie jaar werd de FEI Dressage World Cup immers gewonnen door een Nederlander. Aan Marlies Van Baalen en Thamar Zweistra om deze winstreeks verder te zetten.

 


Samen met Domien Michiels, Flore De Winne, Charlotte Delfaque en Jorinde Verwimp zal de beste Belgische dressuurruiter Larissa Pauluis de eer van ons land hooghouden. Zij is trouwens de beste Belg op de wereldranglijst. Larissa: “Ik heb een mooi jaar gehad. Met Flambeau en met First Step Valentine heb ik heel wat mooie resultaten behaald. In de wereldbeker start ik met Flambeau. Hij blijft zich sterk ontwikkelen. Ik heb er dus vertrouwen in dat we in Mechelen onze beste score kunnen halen. Ik kijk er al erg naar uit om in Mechelen te rijden. Altijd spectaculair en vooral heel gezellig!”

 

 

FEI Driving World Cup

Verborgen parel van Jumping Mechelen

Nog nooit komen kijken naar het vierspanmennen op Jumping Mechelen? Dan heb je al veel te vaak één van de meest spectaculaire events van Vlaanderens Kerstjumping aan je voorbij laten gaan. De FEI Driving World Cup is prachtig spectaculair en een onvergetelijke ervaring voor alle liefhebbers van de paardensport.

Dit jaar belooft de Wereldbeker mennen opnieuw een adembenemende show te worden. Er komen immers enkel toppers aan de start:

  • Boyd Exell uit Australië, een levende legende in de mensport, zal zeker proberen om opnieuw te schitteren en zijn erelijst verder uit te breiden. Hij won de Wereldbeker in Mechelen al 4 keer.
  • Bram Chardon uit Nederland zal zijn titel van vorig jaar verdedigen.
  • België wordt vertegenwoordigd door Dries Degrieck en Glenn Geerts. Zij brengen een bende luidruchtige en trouwe fans mee.
  • Koos de Ronde uit Nederland won, net als Boyd Exell, 4 keer de FEI Driving World Cup in Mechelen. Hij zal ongetwijfeld een sterke mededinger zijn.
  • De Zwitser Jérome Voutaz en de Duitser Michael Brauchle zijn aan een sterk seizoen bezig en zijn gebrand op een goed resultaat.

De warm-up voor de FEI Driving World Cup staat gepland op 29 december om 14:40 uur. De ontknoping gaat door op 30 december om 22:00 uur. Deze proef tevens al jarenlang een magistrale afsluiter van Vlaanderens Kerstjumping. Mis het niet!

 

 

 

Over Jumping Mechelen

Jumping Mechelen is Vlaanderens populairste hippische evenement. Tussen kerst en nieuw trekt het zo’n 85.000 bezoekers naar de Nekkerhal. Bezoekers kunnen er genieten van maar liefst 3 FEI Wereldbekers (jumping, dressuur en vierspan) en de FEI Jumping Ponies' Trophy. Maar Jumping Mechelen, is meer dan topsport alleen.

Jaarlijks staan er ook spetterende kindershows, wedstrijden voor lokale ruiters, schattige ponyraces en interessante fokkerij-events op het programma.

 

Hou zeker de website en social media van Jumping Mechelen in het oog voor verdere updates.

 

Web: www.jumping-mechelen.com | Facebook: www.facebook.com/jumpingmechelen | Instagram: @jumpingmechelenofficial

 

 

Meest gelezen