Startpagina Bedrijfsnieuws

Dewulf tilt Enduro-aardappelrooier naar hoger niveau

Sinds zijn lancering eind 2020 bleef Dewulf zijn Enduro-aardappelrooier constant verder ontwikkelen. Dit leidt tot een tweede generatie die weldra op de markt komt.

Leestijd : 1 min

Een eerste wijziging is de nieuwe ringelevator, die uitblinkt door een verhoogde (verwerkings)capaciteit. Door het grotere volume van de zakjes, een hogere draaisnelheid en een betere productverdeling wordt die ongeveer anderhalf keer zo hoog. Ook wordt die omloopband eenvoudiger op constructievlak.

De Enduro is voortaan beschikbaar op 4 x 90 cm en kan daarmee ook beantwoorden aan de groeiende marktvraag in bijvoorbeeld Angelsaksische landen en in Frankrijk.

Dewulf biedt op de tweede generatie van de rooier 2 motoropties. Naast de bekende 450 pk-motor van Scania behoort nu ook een zwaardere 550 pk-versie tot de keuzemogelijkheden. Die moet gebruikers met name in heuvelachtige omstandigheden en bij hogere rooisnelheden in staat stellen om extra vermogen in de schaal te leggen.

Daarnaast is er een optionele uitschuifbare as op de versie 4 x 75 cm, zodat de wielen veiliger op de weg blijven en zodat de machine zo nog handiger wordt om mee te manoeuvreren langs kleine weggetjes.

De nieuwe look kenmerkt zich door minder afschermingen. Dat design komt vooral de toegankelijkheid ten goede. Het hoofdframe is op zijn beurt dan weer steviger en stijver geworden. Ook de (grotere) antracietkleurige brandstoftank komt een stuk beter tot zijn recht in het geheel van de machine.

Dewulf

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken