Startpagina Bedrijfsnieuws

Krachtenbundeling voor landelijk weerstationsnetwerk

AgroExact, gespecialiseerd in weerdata, en softwareontwikkelaar AgroVision kondigen een samenwerking aan om een uitgebreid netwerk van weerstations in België op te zetten.

Leestijd : 1 min

Het doel van de krachtenbundeling is om alle telers in België toegang te geven tot lokale weerdata van AgroExact, die door deze samenwerking direct geïntegreerd wordt in CropVision van AgroVision.

Het weer wordt steeds lokaler en dus ook steeds belangrijker bij het maken van teeltbeslissingen om tot een geslaagde oogst te komen. AgroVision biedt met CropVision eenvoudige teeltregistratie, slimme spuitadviezen en snelle uitwisselingen in de keten. “Door de lokale data uit het netwerk van weerstations van AgroExact te integreren in CropVision, worden onze adviezen en modules nog nauwkeuriger”, aldus Leon Spätjens, productmanager bij AgroVision. “Dit leidt tot een efficiënter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een verhoogde ziektepreventie. Voor AgroVision was het daarom een logische keuze om een slimme koppeling tussen CropVision en AgroExact te realiseren.”

Agrovision

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken