Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuw flexibel Dynamic Headland-kantstrooisysteem bij Bogballe

Bogballe introduceert ‘Dynamic Headland Spreading’, een geavanceerd systeem dat de chauffeur in staat stelt om tijdens het werk naadloos over te schakelen tussen normale strooiwijze en kantstrooien.

Leestijd : 1 min

Het innovatieve systeem maakt het mogelijk om de perceelsgrens aan de rechter- of linkerzijde te kiezen, zonder daarbij het strooiproces te onderbreken.

Vanaf 27 m

Het is geschikt voor werkbreedtes van 27 tot 42 m en bouwt voort op de Section Control Dynamic (SCD)- technologie, waarbij het strooipatroon zich aanpast aan variërende veldomstandigheden en spoorafstanden. Met behulp van de SCD-stappenmotoren kan het strooien naar de kant nauwkeurig worden geregeld.

Voordeel

Het voordeel van dit strooiprincipe is dat de maximale overlap tussen het linker- en rechter strooipatroon behouden blijft. Dat is cruciaal, aangezien het kantstrooien tot 20% van het gehele perceel kan beslaan. Met de toenemende milieuverantwoordelijkheden en strengere regelgeving is nauwkeurig en geoptimaliseerd kantstrooien essentieel, vooral bij grotere werkbreedtes.

Homburg Belgium

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken