Startpagina Economie

Indexcijfers landbouwproducten stijgen tussen oktober en november 2023

In november 2023 steeg de index voor zowel tuinbouw- als plantaardige landbouwproducten ten opzichte van oktober 2023. De landbouwindex voor dieren en dierlijke producten bleef relatief stabiel, meldt Statbel.

Leestijd : 1 min

Tussen oktober en november 2023 steeg de index van de prijzen voor plantaardige landbouwproducten met 12,7%, gestimuleerd door het herstel van de prijzen voor bewaaraardappelen op de vrije markt. De landbouwindex voor dieren en dierlijke producten is relatief stabiel gebleven (+0,5%).

Voor tuinbouwproducten werd een stijging van 11,4% opgetekend ten opzichte van oktober, als gevolg van de stijging van de index voor groenten (+21,4%).

In totaal steeg het globale indexcijfer van de land- en tuinbouwproducten in november 2023 dus met 5,9% ten opzichte van de vorige maand, maar daalde ook met 5,9% ten opzichte van november 2022.

Meer gedetailleerde indexcijfers zijn te vinden op de website van Statbel.

Statbel

Lees ook in Economie

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken