Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere is opnieuw de bestverkochte tractor

Voor het tweede jaar op rij behaalt John Deere België de eerste plaats voor meest geregistreerde landbouwtractor in 2023.

Leestijd : 2 min

Net als in 2022 scoort John Deere met zijn tractoren. In de verkoopstatistieken van 2023 staat het tractormerk op de eerste plaats, goed voor 415 ingeschreven landbouwtractoren. John Deere is zo 2 opeenvolgende jaren de bestverkochte tractor van meer dan 50 pk in België. Daarnaast is John Deere ook voor het derde jaar op rij marktleider in grote tractoren (+150 pk).

“We zijn zeer verheugd met deze resultaten voor 2023. Het is een welverdiende bekroning van de onvermoeibare inzet van het Cofabel-team en het John Deere-dealernetwerk”, luidt het bij Lieven Beyl, group sales & marketing director bij Cofabel, exclusieve verdeler van John Deere in België en één van de sterke merken van Arvesta.

Smartfarming

“Het is geen toeval dat John Deere deze koploperpositie inneemt”, zegt Lieven Beyl. “John Deere staat niet alleen voor machines van een topkwaliteit aan een scherpe prijs. Ze zijn ook het neusje van de zalm wat betreft duurzame innovatie op het gebied van smartfarming of precisielandbouw. Denk maar aan Arvesta’s innovatieve Varicare. Dankzij dit precisielandbouwsysteem op de John Deere-tractoren zijn er minder inputs nodig voor de landbouwer.”

Precisielandbouw is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het merk. Zodra de taakkaarten zijn gegenereerd, worden ze rechtstreeks geïntegreerd in de John Deere-tractoren via de My JohnDeere-service. De gewassen krijgen zo exact de nodige dosis meststoffen, zaden en planten. Het resultaat is een meer duurzame manier van werken: beter voor de planeet én met meeropbrengsten voor de landbouwer.

AV/Arvesta

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken