Startpagina Varkens

Vijfde Pig Rentability Day in teken van het Vlaamse varken

De vijfde editie van de Pig Rentability Day komt in zicht, dus save the date! Op 7 juni strijkt dit tweejaarlijkse event voor en door de varkenssector neer in Wortegem-Petegem. De verkiezingskoorts is op dat moment erg hoog. De eventpartners kiezen alvast voluit voor het Vlaamse varken.

Leestijd : 2 min

De Pig Rentability Day (PRD) is uniek in de sector. Niet minder dan 13 bedrijven, actief in de toelevering van de varkenshouderij, zetten immers gezamenlijk hun schouders onder de organisatie van dit event. Voor deze vijfde editie zijn dit Boone-Denkavit, Ceva, Debra Meat, DLV, Duynie Feed, Hypor, ING, Kioz, Konax, Proxani, VermiServe, VSI en ook jouw krant Landbouwleven.

Net voor de verkiezingen

De partners van de PRD zijn ervan overtuigd dat er nog steeds een toekomst is weggelegd voor de varkenshouderij in Vlaanderen. Dat uiten ze dan ook in het thema ‘Kies voor het Vlaamse varken’.

Dit thema werd niet zomaar gekozen. Zoals bij de eerste 3 edities wordt het event namelijk opnieuw begin juni georganiseerd. Vrijdag 7 juni valt net voor het belangrijke verkiezingsweekend van de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen...

Met de PRD willen de initiatiefnemers dan ook alle varkenshouders een hart onder de riem steken en de kwaliteiten van en kansen voor de Vlaamse varkenshouderij belichten. Net als bij de voorgaande succesvolle edities wordt de kaart getrokken van een informatieve namiddag, deze keer doorspekt met leuke tussenkomsten van stand-upcomedian Joost Van Hyfte. Afsluiten doen we opnieuw met een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Schrijf nu al in!

Deze PRD mag je als varkenshouder dus zeker niet missen! Noteer de datum alvast in je agenda!

Alhoewel vrijdag 7 juni nog veraf is, kunnen geïnteresseerde varkenshouder nu al terecht bij de organiserende firma’s, onder meer ook tijdens Agro-Expo en de Agridagen. Het is echter eenvoudiger om je rechtstreeks via de website in te schrijven. Dit kan gratis, maar let wel... elke persoon moet zich apart aanmelden. Je vindt de komende weken op de website en de Facebookpagina meer duiding over het volledige programma. Je vindt er ook de praktische informatie.

Anne Vandenbosch

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken