Startpagina Bieten

Gesukkel om laatste bieten te verwerken bij Iscal

Bij Iscal Sugar is de bietencampagne nog niet ten einde. Ze sukkelen er stevig met de verwerking.

Door onder meer de voorbije vorstperiodes ging de kwaliteit van de suikerbieten achteruit. Daardoor ging ook de verwerkingssnelheid in de fabriek van Iscal Sugar trager. De filtratie liep er frequent vast.

De fabriek loopt dus niet op volle capaciteit en heeft nog een voorraad ‘oude’ bieten te verwerken én dan moeten er nog ‘verse’ bieten die een bedenkelijke kwaliteit kunnen hebben, aangeleverd en verwerkt worden.

Ophaalstop...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bieten

Dek bietenhopen af!

Bieten De dalende temperaturen zijn ook het Bieteninstituut (KBIVB) niet ontgaan. Hun advies luidt om gerooide bieten die niet direct moeten worden geleverd, af te dekken met geotextieldoeken om te voorkomen dat de hoop te sterk zou afkoelen, terwijl deze zo wel kan blijven drogen.
Meer artikelen bekijken