Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe Bogballe-weegstrooier

Bogballe combineert hun volautomatische weegstrooier nu met een tweerijige uitrusting voor gebruik in de teelt van fruit, hop en wijn.

Leestijd : 2 min

Voornoemde combinatie resulteert in een veelzijdige strooier die geschikt is voor zowel boom- en struikgewassen als landbouw, maar ook voor toepassing op sportvelden en golfbanen.

Kalibratie is niet nodig

De combistrooier legt de lat hoger voor precisie, dankzij de volledige Isobus-compatibiliteit. Deze nieuwe strooier bouwt voort op het betrouwbare en nauwkeurige weegsysteem met een parallel weegframe. Kalibratie is niet nodig, omdat de strooier zich automatisch aanpast aan de ‘doorstroom’-eigenschappen van de kunstmest.

Als extra optie biedt Bogballe een op afstand bedienbaar systeem om links of rechts onafhankelijk van elkaar af te sluiten. Speciaal voor het strooien in rijenteelten zijn snel monteerbare RVS- afdekkappen ontwikkeld die om de strooischijven heen gebouwd zijn. Deze kappen hebben een uitloop die heel precies afgesteld kunnen worden, zodat de meststoffen op de juiste plaats terechtkomen zonder te morsen. De werkbreedte kan ingesteld worden bij het strooien van rijen van 2 tot 8 m.

Twee versies

Er zijn twee modellen beschikbaar. Een extra smalle versie, de L15W Base, met een breedte van 125 cm en een tankinhoud van 500 tot maximaal 1.325 l. De bredere versie, de L15W Plus, heeft een breedte van 210 cm en een tankinhoud van 700 tot maximaal 1.600 l.

De smallere versie is bijzonder geschikt voor gebruik in combinatie met de tweerijige uitrusting in de teelt van hop, fruit en wijn. Met de gemakkelijke en snelle omschakeling tussen rij- en breedstrooien is de strooier ook ideaal voor kleinere akkerbouwers, sportvelden en golfbanen, met werkbreedtes van 10 m tot 18 m.

Homburg Belgium

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken