Startpagina Boerenprotest

Colruyt gaat nog extra betalen voor rundsvlees

Colruyt verhoogt de aankoopprijs voor karkassen rundsvlees opnieuw, nadat de retailer half februari al extra betaalde. “Het is duidelijk dat de rundvleessector vandaag stevig getroffen wordt”, zegt Gunter Uyttenhove, directeur Fine Food bij Colruyt Groep.

Leestijd : 2 min

De prijsverhoging voor karkassen Belgisch witblauw ras ging in op woensdag 21 februari. Eerder kregen veehouders van Colruyt al een extra 0,20 euro per kilo. Dit werd nu verhoogd met 0,30 euro naar een halve euro. Colruyt zegt dat de groep erop zal toezien dat de prijsverhoging integraal naar de veehouder gaat. Voor de consument houdt de keten vast aan zijn belofte van laagste prijzen.

Colruyt engageert zich ook om zo veel mogelijk Belgische producten aan te bieden en die producten extra in de kijker te zetten. “We vinden het belangrijk om hier het voortouw te nemen voor de Belgische markt en Belgische rundveehouders vandaag nog beter te ondersteunen”, zegt Uyttenhove. “We zullen deze aanpak op geregelde basis evalueren.”

De groep onafhankelijke jonge boeren achter de protesten in de haven van Antwerpen op dinsdag 13 februari reageert tevreden op het initiatief van de supermarktketen om veehouders meer te betalen voor hun producten. Ze zeggen andere supermarkten in de gaten te houden dat ook zij de opslag voor veehouders zullen invoeren. “Hiermee zet Colruyt een een trend waar van de andere retail verwacht wordt dat ze hierin volgen. Ook zal er gereageerd worden als de supermarktens niet hard inzetten op Belgisch vlees. Een gewaarschuwd grootwarenhuis is er twee waard!”

Belga/ThD

Lees ook in Boerenprotest

Meer artikelen bekijken