Startpagina Boerenprotest

Poolse regering zegt dat akkoord over Oekraïense graaninvoer nog veraf is

De Poolse regering heeft vrijdag 23 februari aan het Franse persagentschap AFP meegedeeld dat een akkoord over de Oekraïense graaninvoer nog veraf is. Poolse boeren blokkeren al weken de grensovergang met Oekraïne uit onvrede met opgeschorte Europese importtarieven en quota voor landbouwproducten uit het deels door Rusland bezette land.

Leestijd : 1 min

De huidige stand van de besprekingen ‘laat ons niet toe om te zeggen dat we een bevredigende oplossing hebben voor de Poolse boeren. Zo'n akkoord is nog veraf’, verklaarde de kabinetschef van de Poolse premier.

De Oekraïense premier trok vrijdag 23 februari naar de Poolse grens om daar met zijn Poolse collega in discussie te treden, maar die stuurde zijn kat.

“Jammer genoeg is er momenteel geen enkel Oekraïens voorstel dat doet hopen op een uitweg uit de impasse”, aldus de kabinetschef. “Een dergelijke ontmoeting heeft volgens ons daarom momenteel geen enkele zin. Aangezien er geen bevredigende oplossingen zijn, is het zinloos om een bijeenkomst te organiseren om vast te stellen dat er geen compromis is”, klonk het.

Poolse boeren protesteren al wekenlang tegen de invoer van Oekraïense landbouwproducten. Volgens hen heeft de opschorting van de Europese importtarieven ervoor gezorgd dat de prijzen zijn gedaald.

Belga

Lees ook in Boerenprotest

Meer artikelen bekijken