Startpagina Boerenprotest

Poolse regering zegt dat akkoord over Oekraïense graaninvoer nog veraf is

De Poolse regering heeft vrijdag 23 februari aan het Franse persagentschap AFP meegedeeld dat een akkoord over de Oekraïense graaninvoer nog veraf is. Poolse boeren blokkeren al weken de grensovergang met Oekraïne uit onvrede met opgeschorte Europese importtarieven en quota voor landbouwproducten uit het deels door Rusland bezette land.

De huidige stand van de besprekingen ‘laat ons niet toe om te zeggen dat we een bevredigende oplossing hebben voor de Poolse boeren. Zo'n akkoord is nog veraf’, verklaarde de kabinetschef van de Poolse premier.

De Oekraïense premier trok vrijdag 23 februari naar de Poolse grens om daar met zijn Poolse collega in discussie te treden, maar die stuurde zijn kat.

“Jammer genoeg is er momenteel geen enkel Oekraïens voorstel dat doet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken