Startpagina Boerenprotest

Rellen tijdens bezoek Macron aan landbouwbeurs

Het is zaterdag 24 februari tot rellen gekomen op het landbouwsalon in Parijs, bij een bezoek van de Franse president Emmanuel Macron.

Leestijd : 1 min

Franse boeren protesteren net als elders in Europa al weken tegen te strenge Europese milieuregels en dalende inkomsten. In Parijs vond dit weekend de 60ste editie plaats van SIA (Salon International de l’Agriculture).

Vrijdag 23 februari blokkeerden boeren het verkeer in Parijs en zaterdagochtend kwam het tot een confrontatie met de ordediensten toen ze probeerden de landbouwbeurs binnen te dringen.

Daarbij braken ze door een hekken. Macron werd bij zijn aankomst op de beurs met gefluit onthaald. De Franse president heeft er vertegenwoordigers van de sector ontmoet.

Poolse EU-commissaris voor Landbouw Janusz Wojciechowski bezocht ook de beurs op zondag 25 februari. Op X, het voormalige Twitter, noemde hij het bezoek ‘een drukke, maar productieve dag, gekenmerkt door openhartige uitwisselingen en eerlijke debatten’. “Ik wil de Franse boeren geruststellen dat hun vertegenwoordigers hun zorgen duidelijk hebben verwoord en dat er aandacht naar hen is geluisterd”, zegt hij verder.

Belga/ThD

Lees ook in Boerenprotest

Meer artikelen bekijken