Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuw gamma voermengwagens bij Strautmann

Joskin DistriTech laat weten dat een van de merken die ze invoeren, namelijk Strautmann, een nieuw gamma voermengwagens heeft geïntroduceerd, genaamd Verti-Mix Double Professional.

Leestijd : 2 min

Deze nieuwe voermengwagen heeft een speciaal design in vergelijking met de beproefde modellen van de Verti-Mix-generatie. Hij onderscheidt zich door zijn verkorte chassis en driepuntsweegsysteem. De nadruk is ook gelegd op het verbeteren van de verdeling van het voer via de zijkleppen, die 10 cm groter zijn geworden.

De belangrijkste beweegreden achter dit herontwerp is om een machine te creëren met compactere afmetingen en een beter zicht, die ook aangepast is aan de dagelijkse vereisten op landbouwbedrijven. Het voorste gedeelte – bestaande uit de dissel, het beschermingscarter en het voorste gedeelte van het chassis – is volledig opnieuw ontworpen. Daardoor is de afstand tussen het trekoog en de tank kleiner dan op de huidige Verti-Mix-generatie.

Drie weegcellen zorgen er nu voor dat de ingrediënten in het rantsoen tot op de kilogram nauwkeurig worden gewogen. Het voordeel: de vaste weegcellen geven een stabiel gewicht weer, zelfs op oneffen terrein.

Het nieuwe, kortere chassis geeft de machine een grotere wendbaarheid en veelzijdigheid. Het voer wordt verdeeld via perfect geplaatste zijkleppen, achterkleppen of via een dwarsafvoerband aan de achterzijde.

Net als alle andere voermengwagens is ook deze serie uitgerust met de beproefde en geteste IMS-mengvijzel van Strautmann. Deze garandeert een snelle, gelijkmatige en minder energieverslindende vermenging van het voer en kan met een reeks uitrustingsopties worden aangepast aan alle vereisten van de landbouwbedrijven.

Het nieuwe Verti-Mix Double Professional-gamma van Strautmann is vanaf nu verkrijgbaar in 4 modellen van 11,5 m³ tot 24,5 m³, met een minimale hoogte van 2,39 m.

Joskin DistriTech

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken