Startpagina Boerenprotest

Waar wringt het schoentje met natuurbeheerplannen precies?

De boerenprotesten gaan voorlopig niet liggen. Nadat Vlaams, federaal en Europees beleid, zoals de natuurherstelwet, kop van Jut waren, richtten boeren en landbouworganisaties hun pijlen de voorbije weken op verschillende natuurbeheerplannen van terreinbeherende organisaties.

Natuurbeheerplannen beschrijven de plannen van terreinbeherende organisaties zoals het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) of Natuurpunt om de natuur op hun percelen te beschermen en uit te breiden. In de IJzer- en Handzamevallei wil Natuur en Bos bijvoorbeeld de leefgebieden van verschillende zeldzame vogelsoorten veilig- stellen, zoals de bruine kiekendief, de kwartelkoning en het porseleinhoen. In ruil daarvoor krijgen ze van de Vlaamse overheid subsidies om die doelen tot een goed einde te brengen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken