Startpagina Actueel

Administratie vereenvoudigd voor zorgboerderijen

De administratieve vereenvoudigingen die eerder werden aangekondigd om zorgboerderijen meer kansen te geven, zijn intussen operationeel. Dat verklaarde Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) in de commissie Landbouw na een interpellatie door Stijn De Roo. Volgens voorlopige cijfers stijgt het aantal zorgboerderijen opnieuw.

Het Steunpunt Groene Zorg vzw vierde in januari zijn twintigste verjaardag. Het concept van ‘groene zorg’ was 20 jaar geleden niet nieuw. Het idee dat personen die moeilijk hun plek vinden in de maatschappij of kwetsbare personen op zoek gaan naar een zinvolle tijdsbesteding op een land- of tuinbouwbedrijf, bestond al langer. De oprichting van het steunpunt heeft ervoor gezorgd dat er een wettelijk juridisch kader werd uitgetekend en dat er een subsidieregeling werd opgezet vanuit het departement Landbouw en Visserij (nu het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken