Startpagina Actueel

Hoge Gezondheidsraad adviseert om meer volkoren varianten en peulvruchten te eten

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft nieuwe voedingsaanbevelingen voorgesteld die moeten bijdragen aan een betere gezondheid. Het adviesorgaan raadt Belgen onder meer aan wit brood of witte pasta te vervangen door volkoren varianten, de consumptie van bewerkt rood vlees (charcuterie) te beperken en meerdere keren per week peulvruchten zoals linzen of bonen te eten.

De nieuwe voedingsaanbevelingen, afgestemd op de Belgische eetcultuur, moeten helpen om gezonde voedingskeuzes te maken en het risico op bepaalde ziektes te beperken. Experten bestudeerden het verband tussen voedselconsumptie en gezondheidsproblemen en formuleerden op basis daarvan de aanbevelingen. Via de voedingsaanbevelingen wil de HGR gezondere eetgewoonten op een haalbare manier stimuleren.

Gezonde voedingskeuzes

Van niet-bewerkt rood vlees (zoals biefstuk) eet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Groeikansen in de biologische geitenzuivel

kleinvee Na enkele moeilijke jaren herstelt de markt voor biologische geitenzuivel zich opnieuw, net als de biologische markt in het algemeen. De energie- en inflatiecrisis is achter de rug en de consument vindt terug de weg naar kwaliteitsvolle voeding geproduceerd met respect voor dier, mens en milieu. Waar er een jaar geleden nog sprake was van degraderen naar gangbaar, laten zich nu tekorten aan biologische geitenmelk voelen.
Meer artikelen bekijken