Startpagina Boerenprotest

ANB tracht feiten en fabels over natuurbeheerplannen te ontkrachten

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wenst enkele feiten en fabels over natuurbeheerplannen de wereld uit te helpen. Recente actualiteit hierrond noemen zij desinformatie die voor onnodige onrust zorgt.

Wie de voorbije dagen de actualiteit rond een aantal lokale natuurbeheerplannen volgde, krijgt mogelijk een vreemd beeld van deze plannen, bemerken ze bij ANB. Natuurbeheerplannen lijken een ‘stiekeme,’ bewust onduidelijk en laat gecommuniceerde ‘oorlogsverklaring’ die ‘zonder overleg’ net voor de deadline bekendgemaakt wordt. Inhoudelijk stellen vertegenwoordigers van belangenorganisaties en lokale mandatarissen het globaal kader binnen een natuurbeheerplan voor als een onafwendbare aankoopintentie van landbouw- of andere gronden die elke...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken