Startpagina Boerenprotest

Boeren probeerden regionaal parlement in Spanje te bestormen

In Spanje hebben tientallen boeren op donderdag 7 maart geprobeerd het regionale parlement van de autonome gemeenschap Navarra te bestormen tijdens een protestbijeenkomst over eerlijkere prijzen.

Leestijd : 1 min

De politie kon met veel moeite voorkomen dat het gebouw in Pamplona werd bestormd. Op dat moment waren daar wetgevers aan het debatteren over de begroting van de autonome gemeenschap in het noorden van het land.

Op beelden die op de Spaanse televisie werden uitgezonden, waren agenten te zien die knuppels gebruikten, maar er werden geen gewonden gemeld. De socialistische regiopresident María Chivite bekritiseerde de gewelddadige actie. “De snelheid waarmee het discours van haat en het delegitimeren van instellingen vordert is zeer zorgwekkend”, vertelde ze aan journalisten. “Vreedzaam protest is echter toegestaan en moet worden gerespecteerd”, voegde ze eraan toe.

De protesten van de boeren in Spanje zijn nu al een maand aan de gang. Tractoren en andere voertuigen hebben herhaaldelijk snelwegen, wegen en toegangswegen naar havens en groothandelsmarkten geblokkeerd.

Belga

Lees ook in Boerenprotest

Europees parlement keurt versoepeling milieuvoorwaarden GLB goed

Boerenprotest Europarlementariërs gaven woensdag 24 april in Straatsburg groen licht voor het voorstel van de Europese Commissie om enkele milieuvoorwaarden van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) te versoepelen. Deze en andere versoepelingen moeten de administratieve belasting voor Europese landbouwers verlichten.
Meer artikelen bekijken