Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer maakt vooruitgang in ontwikkeling alternatief voor glyfosaat

Het Duitse chemieconcern Bayer werkt aan een alternatief voor de controversiële onkruidverdelger glyfosaat, die het commercialiseert onder de naam Roundup.

Leestijd : 1 min

We zijn de nieuwe substantie al aan het testen op echte planten, zei topman Bill Anderson aan de zondagseditie van de Frankfurter Allgemeine. “Ons doel is om het nieuwe product in 2028 op de markt te brengen.”

Volgens Anderson is het product de eerste baanbrekende innovatie in de sector in 30 jaar. Toen Bayer in 2018 het Amerikaanse bedrijf Monsanto overnam voor 60 miljard dollar, kreeg het ook de problemen met Roundup op het bord. Zo lopen er in de Verenigde Staten tienduizenden zaken over de gezondheidsschade die door glyfosaat veroorzaakt zou zijn.

Investeerders uitten al langer kritiek, omdat het bedrijf er maar niet in slaagt de kwestie achter zich te laten. Eind 2023 had het bedrijf voor deze rechtszaken 6,3 miljard opzij gezet. Wegens de onzekerheid over de schadelijke gevolgen van glyfosaat voor mens en milieu geldt in België sinds een aantal jaren een verbod op de verkoop van de stof aan en het gebruik ervan door particulieren.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken