Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe generatie stortbakken bij Grimme

De nieuwe generatie van de bekende Grimme-stortbakken RH 20, RH 24 en RH 28 toont op het vlak van capaciteit, productvriendelijkheid, comfort en vele mogelijke opties talrijke doorontwikkelingen.

Leestijd : 2 min

De nieuwe generatie stortbakken is aan de buitenkant herkenbaar door een nieuw design. Bij de nieuwe stortbakken kan de bunkerbodemsnelheid over een breed spectrum van 0,2 tot 6,0 m/min ingesteld worden. De beduidend diepere tassen van de bunkerbodem leiden tot een optimaler meeneemeffect en maken een snelle leging mogelijk van de bunker zonder restanten.

De doorontwikkelde functie ‘Capacity Control’ maakt nu de regeling mogelijk van de bunkerbodemsnelheid door het invoeren van tonnen per uur.

Voor verhoging van de capaciteit en verbetering van de productstroom is de hellingshoek van de bunkerband gereduceerd. De 10 cm bredere aanname zorgt voor een verhoogd volume en vereenvoudigt bovendien het inrijden in de bunker.

Comfortabele bediening

De bediening van de stortbunker volgt intuïtief, middels de nieuwe Isobus-bedieningsbox IBX 300.

Uitbreiding van de bediening kan met behulp van de Isobus-bedieningsterminal CCI 800. Door diverse assistentsystemen wordt de gebruiker ontlast. Alle relevante instellingen, zoals bijvoorbeeld rollentoerental, rollenafstanden en hellingshoek, worden nu nog gebruikersvriendelijker gevisualiseerd en kunnen eenvoudig gereproduceerd worden.

De nieuwe functie ‘Remain Control’ zorgt ervoor dat bij het opnieuw vullen van de stortbunker het product niet direct op de bunkerbodem valt, maar op de ingestelde resthoogte. Daardoor wordt de productbescherming verder verbeterd.

Optimalere reiniging en sortering

De grondreinigings- en sorteerrollen kunnen dankzij de doorontwikkelde scharenverstelling nog beter aan de omstandigheden worden aangepast. De functie ‘Vario Clean’ maakt een verhoogd reinigingseffect mogelijk, in het bijzonder bij zware en kleverige omstandigheden. Binnen het rollenpakket van de grondreiniging is een overgangstrap ingebouwd, die de productstroom opbreekt.

Als extra kunnen de rollen voor en achter de trap licht hellend afgesteld worden, waardoor de verblijftijd van het product op de rollen verlengd kan worden en waardoor de reinigingstijd verhoogd wordt.

Nieuw is eveneens dat de PU-spiraalrollen bij de functie ‘Turbo Clean’ tegen de productstroom in kunnen draaien, zodat het grootste deel van de gereinigde grond op de grondafvoerband en op de bunkerbodem landt en niet op de productafvoerband. Eventuele stortkegels van grond in de aardappelhoop worden hiermee voorkomen.

Nieuwe opties

De nieuwe RH 24 is er ook als XT-variant. In deze uitvoering bevindt zich achter de reinigingsrollen een grote leestafel, die optioneel met een opto-elektronische sorteerunit gecombineerd kan worden.

Eveneens nieuw is de RH 24-60 S met rechte bunkerbodem. De machine kan met een uienhaspel, een presenteerband (een overgaveband tussen bunkerbodem en rollenpakket), en ook met gladde rollen van RVS uitgevoerd worden. Ze is bijzonder geschikt voor gevoelige groentes, zoals bijvoorbeeld uien en wortelen.

Grimme

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken