Aardappeltaart met broccoli
Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
Voor de taart:
500 g broccoli
600 g aardappelen
4 eieren
125 g plattekaas (magere)
125 g geraspte kaas
150 g kipfilet (gerookt)
0,50 kl nootmuskaat
peper
zout
1 teentje knoflook
Voor de salade:
1 krop eikenbladsla
100 ml yoghurt
0,50 citroen (sap)
3 el maïsolie
Hoe bereid je het?
Maak de hartige taart:
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes, kook ze 15 minuten in gezouten water.
Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eieren luchtig en meng met de platte kaas en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg een deel van de aardappelpartjes verspreid over de bodem, hierop een laagje van de broccoli gevolgd door de helft van het kipfilet.
Schenk er de helft van het eimengsel erover. Herhaal de laagjes en schenk er de rest van het eimengsel over, strooi er de rest van de geraspte kaas over.
Bak de taart 40 minuten in de oven.
Maak de dressing en salade:
Meng de yoghurt met de gehakte dille, het citroensap en olie, breng op smaak met peper en zout.
Spoel de salade, droog en schik in een slakom.
En verder:
Serveer de aardappeltaart met de eikenbladsla en de dressing. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be