Startpagina Bedrijfsnieuws

Milcobel verhoogt standaard melkprijs met 1 euro

Zuivelcoöperatie Milcobel verhoogt de standaard melkprijs in maart met 1 euro, waardoor deze werd vastgelegd op 41 euro/100 l.

Leestijd : 1 min

In januari maakte de melkprijs van zuivelaar Milcobel al een sprong van 2 euro/100 l en in februari bleef de prijs op dit niveau.

Goed eerste kwartaal

Volgens het maandelijkse persbericht verloopt het eerste kwartaal 2024 voor Milcobel positief. Op basis van dit resultaat besliste de raad van bestuur daarom op 19 maart om de standaard melkprijs voor maart met 1 euro/100 l te verhogen. Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand maart 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41 euro/100 l.

Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor maart bedraagt 5,3947 euro/kg.

Nieuwe ronde ledenkringbesturen

Momenteel zijn binnen de coöperatie de voorbereidingen gestart van een nieuwe ronde ledenkringbesturen (april). Dit in aanloop naar de algemene ledenvergaderingen die binnen elke ledenkring in mei op het programma staan.

Het ledenkringbestuur is een belangrijk forum waar coöperanten in dialoog gaan en rechtstreeks informatie ontvangen van het management over het reilen en zeilen binnen Milcobel. De uitkomsten van de verschillende ledenkringbesturen worden verder besproken in de Coöperatieraad, samen met de Raad van Bestuur. Op die manier zit men als melkveehouder mee aan het stuur van de coöperatie.

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken