Startpagina Partner content

Teeltplan korrelmaïs KWS Emporio en Snelle Lente Rogge financieel nu extra interessant!

Partner content - Als gevolg van de overvloedige regenval tijdens de afgelopen herfst en winter is het lang niet overal gelukt om wintergraan te zaaien. Nu zomergraan niet of nauwelijks meer beschikbaar is, vormt korrelmaïs én daarbij in het bijzonder het maïsras KWS Emporio, een goed alternatief.
Leestijd : 2 min

Korrelmaïs biedt uitkomst!
Is het u, door bovengenoemde omstandigheden, ook nog niet gelukt om uw percelen te voorzien van winter- of zomergraan? Geen nood; korrelmaïs biedt uitkomst! In tegenstelling tot zomergraan is maïszaaizaad nog voldoende beschikbaar én is er bovendien nog genoeg tijd om in de komende weken uw percelen zaaiklaar te maken.

Kom in aanmerking voor de Eco-regeling
Een ander bijkomstig voordeel is dat de hoofdteelt van maïs – wanneer deze als korrelmais geoogst wordt – in combinatie met de nateelt van Snelle Lente Rogge, voldoende punten oplevert om in aanmerking te komen voor de Eco-regeling: ‘Het verhogen van het organische koolstofgehalte via het teeltplan’. Korrelmaïs als hoofdteelt heeft een EOC-waarde van 1.190 kg C/ha. Snelle Lente Rogge als nateelt na korrelmaïs heeft een EOC-waarde van 150 kg C/ha. Samen resulteert dit in een mooie EOC-waarde van 1.340 kg C/ha.

Vroeg maïsras: KWS Emporio
Om de nateelt vroeg genoeg te kunnen zaaien, is het belangrijk om te kiezen voor een maïsras met een vroege afrijping in de korrel én de hoogste korrelopbrengst in de zeer vroege rijpheidsklasse. Als de nummer 1 in korrelopbrengst in de VARMABEL-resultaten (vroeg segment 2023), is het vroege ras KWS Emporio, dat zich bovendien kenmerkt door zijn goede jeugdgroei, zonder meer de juiste keuze!

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, Parallel Automatisch gegenereerde beschrijving

* Gemiddelde (=100) v/d standaardrassen (ASHLEY, EC GISELLA, P8904 en RGT ALYXX): 2078 €/ha. Berekend op basis van 185 € /1000 kg voor graan aan 15% vocht na vochtaftrek en droogkosten op basis van de Fegranormen.

Wilt u meer weten over KWS Emporio en Snelle Lente Rogge?
Informeer dan naar de voordelen van KWS Emporio en Snelle Lente Rogge voor uw bedrijf bij uw KWS-adviseur of zaaizaadleverancier!

Meest gelezen