Startpagina Actueel

Justine Arkens is nieuwe voorzitter van Groene Kring

De 25-jarige Justine Arkens uit Borgloon is de nieuwe voorzitter van Groene Kring, de beweging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen. Justine is afkomstig van een varkens- en akkerbouwbedrijf en was eerder al 2,5 jaar provinciaal consulent bij Groene Kring.

Leestijd : 2 min

Vanaf 1 april neemt Justine Arkens de voorzittersfakkel over na het vertrek van Bram Van Hecke. Justine is al sinds 2021 aan de slag bij Groene Kring en ontfermde zich als provinciaal consulent over de provincies Limburg en Vlaams-Brabant. Daarnaast was Justine ook de drijvende kracht achter de Aveve Farm Run & Walks.

“Jonge boeren hebben nood aan toekomstvisie en -perspectief. Achter de schermen ben ik al bijna een jaar bezig met het toekomstbeeld van jonge boeren, het project Boer & Toekomst. Als voorzitter wordt het nu mijn doel om ervoor te zorgen dat die visie de leidraad voor het beleid zal worden”, klinkt de ambitie.

Afscheidnemend voorzitter Bram Van Hecke draagt vol vertrouwen de leiding over aan Justine: “Ik ben ontzettend fier dat iemand als Justine me kan opvolgen. Ik ken Justine ondertussen al enkele jaren als iemand met een enorme drive, standvastigheid en een groot hart voor jonge boeren. Met haar aan het stuur zijn jonge boeren in veilige handen. Goed nieuws voor Groene Kring dus!”

Naast het implementeren van de visie Boer & Toekomst als leidraad voor het beleid, wil Justine ook inzetten op de 2 andere pijlers van Groene Kring. “De 3 pijlers van Groene Kring: het samenbrengen van jonge land- en tuinbouwers, opleiding en belangenverdediging maken Groene Kring sterk. Daarom is het belangrijk om deze alle 3 onder de aandacht te brengen en ook hier stappen vooruit in te durven zetten.”

Groene Kring

Lees ook in Actueel

Fedagrim reageert op opiniestuk BBL luchtwassers

Uw stem Machine- en stallenbouwerfederatie Fedagrim zegt dat er een aantal onjuistheden staan in het opiniestuk van milieuvereniging Bond Beter Leefmilieu over ammoniakreducerende maatregelen. “AEA-technieken zijn een tool in de gereedschapskist van landbouwers, essentieel om hun circulariteit te bevorderen en de afhankelijkheid van externe inputs te verminderen.”
Meer artikelen bekijken