Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe luchtcompressor met FlexAir-technologie bij Bobcat

Nadat Bobcat eind vorig jaar het assortiment mobiele compressoren en generatoren in het Bobcat-design introduceerde, brengt het bedrijf nu de nieuwe mobiele luchtcompressor PA12.7v op de markt.

Leestijd : 1 min

De compressor werkt met een variabele druk op basis van een systeem dat Bobcat de ‘FlexAir-technologie’ noemt. Het drukbereik varieert van 5,5 tot 12,1 bar en het debiet van 5,2 tot 7 m3/min.

De FlexAir-technologie van Bobcat is een innovatieve oplossing die het mogelijk maakt om het volledige drukbereik van een compressor te gebruiken. De operator kan de gewenste druk traploos instellen op het bedieningspaneel. Met de variabele druk en het stroomsysteem van het FlexAir-systeem kan hij de gewenste luchtstroom via één druk op een knop instellen.

Dankzij de FlexAir-technologie is de PA12.7V een veelzijdige luchtcompressor, die een zeer breed toepassingsbereik heeft. Dankzij het variabele debiet kan de gebruiker met één machine uiteenlopende taken uitvoeren: van algemene werkzaamheden in de (land)bouw en het aandrijven van pneumatisch gereedschap tot (zand)stralen, hogedrukreiniging, enzovoort.

Het nieuwe model is extra veelzijdig in gebruik dankzij een optioneel geïntegreerde krachtige generator van 6 of 8,5 kVA. Daarmee kunnen zowel de compressor als de generator tegelijkertijd op 100% vermogen draaien.

De sterke maar lichte polymeerkap van de nieuwe PA12.7v klapt open tot 90 graden, waardoor de gebruiker eenvoudig toegang heeft tot essentiële onderdelen en onderhoudspunten. Ook de centrale vloeistofafvoeren maken onderhoud eenvoudiger.

Bobcat

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken