Startpagina Bedrijfsnieuws

Fliegl presenteert de Ultra-oplegger

Vrachtwagens worden meer en meer ingezet voor het transport van landbouwproducten. Daarom presenteert Fliegl Agrartechnik GmbH zijn nieuwste product, de SZS 300 BL Ultra-oplegger. Deze oplegger is speciaal ontworpen voor het efficiënte transport van ronde en vierkante balen.

Leestijd : 2 min

De SZS 300 BL Ultra-oplegger is niet alleen een product dat voldoet aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en technologie, maar is ook een belangrijke speler in het toenemende belang van vrachtwagens in de moderne landbouw.

Met een totaalgewicht van maar liefst 29.000 kg is de SZS 300 BL Ultra een robuuste en veelzijdige oplossing. Het platform van de oplegger maakt indruk met zijn royale afmetingen van 13.000 mm x 2.480 mm en zijn hoge stabiliteit. De 385/65-R22.5 banden lopen zeer soepel en garanderen zeer goede algemene loopeigenschappen. Dit heeft ook een positief effect op brandstofverbruik.

De ladingbeveiliging is bijzonder goed doordacht. Een stevig dekzeil met geïntegreerde spanbanden links en rechts zorgt ervoor dat de getransporteerde balen eenvoudig worden vastgezet. Bovendien vermindert het dekzeil aan de lange zijden het materiaalverlies tijdens het rijden aanzienlijk.

De SZS 300 BL Ultra kan individueel worden geconfigureerd met hydraulische ladingzekering rechts of links. De vaste zijde is versterkt met een intern rooster, dat stabiliteit garandeert en dient als stop bij het laden.

De oplegger wordt eenvoudig en intuïtief bediend via een eenvoudig werkende handmatige bedieningseenheid. Met deze gebruiksvriendelijke bediening kan de chauffeur het hydraulische ladingzekeringssysteem nauwkeurig en moeiteloos bedienen om de lading veilig vast te zetten.

Al met al voorziet de SZS 300 BL Ultra in de groeiende behoefte aan efficiënte transportoplossingen in de landbouw en benadrukt hij de rol van geavanceerde trucks bij het aangaan van logistieke uitdagingen waarmee moderne landbouwbedrijven worden geconfronteerd.

Ludo Pauwels bv

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken