Startpagina Vorige reizen

Engeland

Landbouwleven nodigt u uit om vanuit Brussel naar het hart van Londen te reizen met de Eurostar aan een snelheid van meer dan 300 km/u. We bezoeken Londen en "gaan voor" een ontdekkingstocht naar het landelijke Zuid-Engeland.

Leestijd : 6 min

Van 6 tot 12 mei 2018

De uiterste inschrijvingsdatum: 2 maart 2018

Zondag 6

1

Het Eurostar ticket is geldig vanuit alle Belgische treinstations. U kan Brussel-Zuid gemakkelijk bereiken zonder bijkomende kosten.

We ontmoeten elkaar aan de balie van Eurostar in het Zuidstation tussen 10u45 en 11u15. Het vertrek is voorzien om 11u56 en amper 2 uur later komen we aan in Londen om 12u57 lokale tijd of 13u57 Belgische tijd.

Bij aankomst wordt een middagmaal voorzien.

Nadien kan u genieten van een panoramische rondrit in de Britse hoofdstad. U maakt kennis met Westminster Abbey, Buckingham Palace, de officiële residentie van de koningin van Engeland, de London Tower, Piccadilly Circus en Hyde Park, het grootste Londense park.

We rijden naar Swindon, ongeveer 135 km ten oosten van Londen waar we inchecken in het hotel "Juris Inn" dat ons ankerpunt wordt gedurende de gehele reis.

Avondmaal en overnachting.

3

4

Maandag 7 mei :

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de "Conygree farm". Jonathan en zijn echtgenote baten er de boerderij van 75 ha uit in het hart van Cotswold. Ze fokken er schapen van het ras Cotsworld (een vijftigtal stuks), vee van Hereford en varkensrassen uit de streek zoals de "Gloucester Old Spots". De dieren worden het gehele jaar door gevoederd met organisch gras en wilde bloemen.

Na het middagmaal voorzien we een uitstap in Cotsworlds, een streek waar heuvels en weilanden elkaar afwisselen en geklasseerd is als "Area of Oustanding Natural Beauty". Letterlijk vertaald betekend dit: "Gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid " dat bovendien erkend wordt door de "National Parks Act".

De pittoreske dorpjes worden gekarakteriseerd door de honingkleurige kalk die sinds eeuwen gebruikt wordt bij de bouw van cottages, landhuizen, kerken en andere. De typische winkeltjes en het ontspannen levensritme trekken bezoekers aan die er komen genieten van een wereld waarvan men het bestaan niet meer vermoedde.

Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

5
6

Dinsdag 8 mei :

Na het ontbijt gaan we richting Bath, een stad die geklasseerd is als Unesco erfgoed. Bath heeft de reputatie één van de mooiste steden van Engeland te zijn en wordt gelinkt aan de sierlijkheid en de elegantie van de 18de eeuw. Het is een levendige stad met een rijk en gevarieerd verleden maar tegelijkertijd rustig en aangenaam. De Romeinen hebben hier in de eerste eeuw hun eerste thermale badplaats gevestigd.

Bezoek aan de stad.

Na het middagmaal bezoeken we de "Warren Farm", een bedrijf te midden van de heuvels van Mendip, nog een streek geklasseerd als "Area of Outstanding Natural Beauty". Men kweekt er in de eerste plaats schapenrassen zoals Bluefaced Leicester en Beulah Speckled Face maar eveneens buitenlandse rassen zoals Texel en het Charollais rund.

Men vindt er ook melkkoeien die voortkomen uit een kruising tussen Aberdeen Agnus en Whitebred Shorthorns. Dit ras is ideaal voor een milieubeschermende landbouw.

Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Woensdag 9

Na het ontbijt gaan we richting Stratford-upon-Avon, een mooi stadje waar de bekende dichter en toneelschrijver William Shakespeare geleefd heeft.

Deze twee woningen worden beschermd sedert de 16de eeuw.

Na het middagmaal bezoeken we een landbouwbedrijf dat op het ogenblik van de publicatie van het programma nog niet vastgelegd werd.

Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting

Donderdag 10 mai :

Na het ontbijt vertrekken we naar de streek van Worcester. We bezoeken er de "Stocks Farm". Het bedrijf dat 200 jaren bestaat verbouwt 40 ha hop en heeft 40 ha appelboomgaarden. De helft van de opbrengst wordt verwerkt in de ciderproductie en het overige fruit wordt verkocht.

De familie Capper, eigenaars sinds 55 jaar, hangen nog steeds dezelfde waarden aan: duurzame ontwikkeling, een keuze voor commerciële milieubewuste strategieën, nieuwe variëteiten, een verbetering van kwaliteit en productiviteitsinnovatie.

7

Na het middagmaal vervolgen we onze weg naar "Leigh Court Barn" en bezoeken we een schuur gebouwd in 1325. Het is een prachtig voorbeeld van middeleeuws timmerwerk. De schuur is 24 m lang met 18 gebogen gebinten waarvan elk onderdeel gemaakt is van één eik.

We zetten onze tocht verder en bezoeken Great Malvern op de heuvels van Malvern. De streek is eveneens geklasseerd als "Area of Outstanding Natural Beauty.

Einde namiddag, terugkeer naar het hotel en overnachting.

Vrijdag 11 mei :

Na het ontbijt vertrekken we richting Exeter.

We bezoeken de "Quicke’s Farm" in het centrum van Devon. De kudde die we daar aantreffen bestaat uit verschillende rassen van melkkoeien die in de loop der jaren geselecteerd werden uit gevarieerde rassen (9% Montbeliarde, 30% Scandinavian Red, 2% Brown Swiss, 30% Kiwi Holstein, 9% Freisian) om de beste kruising te creëren, nl. de koe "Quicke". Haar melk wordt gebruikt voor de productie van Cheddar. De Quicke’s Farm gebruikt alle melk voor de productie van boter maar vooral voor cheddar op traditionele wijze waarbij de trage rijping zorgt voor een uitstekende kaas.

Na het middagmaal bezoeken we de "Perry Cider Mill". De familie produceert tonnen fruit voor cider van een uitzonderlijke kwaliteit die u zal kunnen proeven.

9

U kan de boomgaard evenals de hydraulische persen en een mooi museum over het landelijke leven bezoeken.

Terug naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Zaterdag 12 mei :

Na het ontbijt vertrekken we naar Windsor.

Bezoek aan het kasteel van Windsor met audiogids. Deze vesting is de oudste koninklijke residentie. Met zijn 1000 kamers en een oppervlakte van 52.000 m2 is Windsor het grootste kasteel ter wereld. Enkel het noordelijke deel is toegankelijk voor het publiek maar gezien de "grootheid" van de vesting voldoet dit zonder meer.

Koningin Elisabeth II verblijft hier meestal tijdens de weekends en een week in juni als ze de prestigieuze paardenrennen van Royal Ascot bijwoont. In het kasteel ontvangt ze bovendien staatshoofden en officiële bezoekers.

Na het middagmaal, transfer naar het station van St Pancras in Londen. Vertrek met de Eurostar om 15u04 en aankomst in Brussel om 18u05 met eventuele aansluiting naar alle Belgische treinstations.

PRIJS – NUTTIGE INFORMATIES - ALGEMENE VOORWAARDEN

Prijs op basis van dubbelkamer : 1.525 € p.p. (Op basis van minimum 30 deelnemers)

Inbegrepen in de prijs :

- Heen en terug treinbiljet van elk belgisch station naar Brussel Zuid en verder naar Londen met de hoge snelheidstrein Eurostar

- Alle bezoeken in het programma teruggenomen

- Plaatselijke gids

- Onze tweetalige begeleider met een goede kennis van de agrarische sector

- Het verblijf in hotel Jury’s Inn (***) in Swindon, kamer met douche en toilet https://www.jurysinns.com/hotels/swindon

- Vol pension van middagmaal Dag 1 tot middagmaal Dag 7 (laatste dag). Het middagmaal omvat 2 gerechten + koffie ; het avondmaal 3 gerechten + koffie.

- Lokale taksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs :

- Toeslag éénpersoonskamer : 285 €

- Prestaties niet in het programma opgenomen

- Reisverzekeringen (zie verder : nuttige informaties)

- fooien

- Tafeldranken (uitzondering : koffie na maaltijden)

- Persoonlijke uitgaven

Nuttige informaties :

- Formaliteiten : Identiteitskaart

- Munteenheid : het Britse pond

- Optie : annulatieverzekering : 90 € p.p. (niet terugbetaalbaar) op basis van een dubbelkamer ; 108 € p.p. op basis van een éénpersoonskamer.

- Voor andere verzekeringen, gelieve ons te raadplegen

Inschrijvingsvoorwaarden :

De inschrijving zal effectief zijn na betaling van een voorschot van 450 €.

Dit voorschot dient in ons bezit te zijn binnen de 10 dagen na ontvangst van de bestelbon. Global Agritourism /Traviter behoudt zich het recht de reservatie te annuleren bij niet-naleving van deze voorwaarden. Rond 12 februari zal de saldofactuur opgestuurd worden.

Het saldo moet ten laatste op 01 maart 2018 vereffend worden.

Annulatiekosten :

- Tot 31 januari 2018 : 450 € per persoon (30 % van de reissom)

- Van 01 tot 28 februari 2018 : 50 %

- Vanaf 01 maart : 100 % (geen terugbetaling mogelijk)

Inschrijven :

Adres : Global Agritourism c/o Traviter Bvba, 300 Georges Henrilaan, 1200 Brussel e-mail : globalagritourism@gmail.com of traviter@skynet.be Telefoon : 02/733.42.73. enkel bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 11u en 13u en van 14u tot 16u. Contact : Thierry of Myriam Lacroix (FR NL)

Het is mogelijk dat we ter plaatse het programma zouden moeten aanpassen onder invloed van onvoorziene omstandigheden. In dat geval zal het programma in de mate van het mogelijke bijgewerkt worden.

Lees ook in Vorige reizen

BULGARIJE

Vorige reizen Een land dat sinds 2007 lid is van de Europese Unie, et prachtige landschappen en een rijk cultureel verleden met Griekse, Ottomaanse, Perzische en Slavische invloeden. Landbouw en veeteelt zijn essentieel. Een reis voor de lezers en de vrienden van Landbouwleven. Van 15 tot 23 mei 2019
Meer artikelen bekijken