Startpagina Uw stem

Opinie: Bezwaar tegen wijziging natuurbeheerplan Beverbeekvallei, Kabbeekvallei en Duivenbos

Wij zijn landbouwers actief zijn in de regio Herzele en wisselen er geregeld velden uit met collega’s. Ik heb de natuurbeheerplannen van Natuurpunt voor de Beverbeekvallei, Kabbeekvallei en Duivenbos bekeken. Het onthutst me waar de toekomstvisie van Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos (ANB) ligt en vooral de manier waarop.

Als landbouwers werken wij voor onze broodwinning op het veld om alle consumenten gezond en veilig voedsel van eigen bodem aan te bieden. Nu voorziet aanvrager Natuurpunt een type 4 gebied van enkele extra honderden hectare groot zonder daar veel over uit te wijden. De betrokken eigenaars krijgen zelfs persoonlijk nog geen bericht dat hun gronden gedeclasseerd worden. Dit met een indiener waarvan we weten waar de connectie met ‘het groene kabinet’ ligt.

En bovendien moet het dan allemaal ook nog net voor de verkiezingen erdoor gedrukt worden in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Uw stem

Fedagrim reageert op opiniestuk BBL luchtwassers

Uw stem Machine- en stallenbouwerfederatie Fedagrim zegt dat er een aantal onjuistheden staan in het opiniestuk van milieuvereniging Bond Beter Leefmilieu over ammoniakreducerende maatregelen. “AEA-technieken zijn een tool in de gereedschapskist van landbouwers, essentieel om hun circulariteit te bevorderen en de afhankelijkheid van externe inputs te verminderen.”
Meer artikelen bekijken