Startpagina Bedrijfsnieuws

Record Trailers breidt gamma uit met mestcontainers

Record Trailers is gekend voor onder meer hun mengmesttanks. De fabrikant breidt hun gamma voor mestaanwending nu verder uit met de mestcontainers van het Poolse Agroland.

Leestijd : 1 min

Met tanks zoals de Evo-Trans verzekert Record Trailers de logistiek in de mengmestketen. In het programma ontbrak echter de stap tussen het transport en de verspreiding op het veld. Deze ruimte wordt nu opgevuld met het importeurschap van de Poolse Agroland mengmestcontainers.

“De periodes waarin mengmest kan worden uitgereden worden alsmaar korter, en de regels alsmaar strenger”, zegt Daan Versele van Record Trailers. “Om die periodes zo optimaal mogelijk te kunnen benutten moet de logistieke keten gesmeerd lopen. Transporttanks die staan te wachten zijn niet ideaal. Met een container aan de veldrand kunnen de tanks vlot blijven rijden terwijl de zelfrijder of getrokken injectietank gewoon kan verder werken.”

Drie uitvoeringen

De Agroland containers bestaan in 3 uitvoeringen met een inhoud van 45, 70 en 90 m3. De containers zijn voorzien van een aanzuigtrechter zodat zelfrijders via de zuigarm kunnen tanken. Om de container te vullen is een 6 of 8 duims aansluiting met overloopbuis voorzien. Achteraan zijn de containers uitgerust met een groot kijkglas.

Voor transport is er een standaard geschroefd trekoog of K80 bolkoppeling beschikbaar. Van de 50m³ versie bestaat ook een uitvoering voor sleepslangsystemen. Deze is uitgerust met een mestpomp vooraan en kan optioneel uitgerust worden met een extra pomp en reinigingssysteem.

De Agroland mengmestcontainers zijn COC gekeurd.

Record Trailers

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Arvesta start bouw nieuwe eiwitinstallatie in Mettet

Bedrijfsnieuws Full service provider voor boer en tuinder Arvesta kondigt de bouwstart van een ultramoderne eiwitinstallatie in de voormalige zadenfabriek van Mettet (provincie Namen) aan. De installatie zal de productie van hoogwaardige eiwitconcentraten, zowel voor dierlijke als voor humane consumptie, mogelijk maken.
Meer artikelen bekijken