Startpagina Economie

‘Ik sta voor een landbouw die vooral een ondernemerssector is’

Landbouw in Vlaanderen is boeren op de vierkante meter, waardoor de landbouw in voortdurende concurrentie is met andere belangen, zoals natuur, bewoning en infrastructuur. Minister Joke Schauvliege vindt dat boeren best eens in de spiegel mogen kijken en moeten bepalen wat voor soort bedrijf bij hen past, maar ook dat de maatschappij zich meer rekenschap mag geven van het belang van de landbouw voor de economie, de leefbaarheid van het platteland en zelfs de ecologie.

Vlaams landbouwminister Joke Schauvliege wordt door boeren en natuurorganisaties regelmatig onder vuur genomen. Een teken dat ze er niet in slaagt ook maar iemand gelukkig te maken, is dat volgens de CD&V politicus niet. Eerder een teken dat haar beleid gebalanceerd is.

Schauvliege is een politicus pur sang. Al op haar 24e werd ze gemeenteraadslid in Evergem en na periodes als Volksvertegenwoordigster en Vlaams Parlementslid mag ze zich sinds 2009 minister noemen. Haar vuurdoop als landbouwminister in 2014 was niet gemakkelijk. De Russische...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken