Startpagina Veeteelt

Nieuw waterpaspoort brengt waterkansen van land- en tuinbouwbedrijven in kaart

Met het ‘waterpaspoort’ krijgen Antwerpse landbouwbedrijven duidelijkheid over duurzame waterwinsten in hun bedrijf. Melkveehouder Guy Lemmens uit Rumst ontving als eerste landbouwer dit waterpaspoort uit de handen van Antwerps gedeputeerde bevoegd voor Landbouw Kathleen Helsen.

Van extreme droogte in het voorjaar van 2022 naar de tweede natste lente in 2024 sinds het begin van de waarnemingen in 1833. De landbouwsector is gevoelig voor de gevolgen van de klimaatverandering. Steeds meer landbouwers denken na over het waterrobuust maken van hun land- en tuinbouwbedrijf.

Waterstromen in kaart gebracht

Voor advies en begeleiding kunnen ze rekenen op de onderzoekers van Life Aclima, verbonden aan 1 van de 4 praktijkcentra uit de provincie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

WUR start Global Methane Genetics-project

Actueel De Nederlandse Wageningen University & Research (WUR) start het Global Methane Genetics-initiatief, een internationaal project om de methaanuitstoot van koeien en schapen met een kwart te verlagen. De groep Fokkerij en Genomica leidt een internationaal consortium met 50 partners uit 25 landen dat 27,4 miljoen dollar heeft ontvangen van het Bezos Earth Fund en de Global Methane Hub.
Meer artikelen bekijken