Edito: ‘Wir schaffen das’, met Belgisch lekkers op de grill
De ‘gewone’ burger krijgt niet snel iets te horen over varkensziekten. Een koppeling met koning voetbal is al helemaal onverwacht, ware het niet dat het Europees Kampioenschap voetbal deze keer in Duitsland plaatsvindt. En Duitsland en varkensvlees – zeg maar ‘wurst’ – dat is wel een ‘match’ natuurlijk. Al zeker in het hoogseizoen van de barbecue.

Het toeval wil immers dat net nu de Afrikaanse varkenspest (AVP) bij onze oosterburen een grote sprong in onze richting maakte. AVP waart al geruime tijd rond in het oosten van Duitsland, maar nu de gevreesde ziekte plots op 200 km van onze grens opdook, gaan de alarmsirenes hier weer aan. Specialisten zijn er immers van overtuigd dat de plotse sprong van 600 km van het eerdere afgebakende gebied naar de nieuwe haard door menselijke tussenkomst gebeurde.
Met het EK in gedachte en de bijhorende ‘...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement