Startpagina Economie

Agrifirm naar Europese organisatie

Agrifirm past na haar strategie ook haar organisatiestructuur aan. Per 1 januari 2018 worden alle diensten en producten aan veehouders en telers uit België, Duitsland en Nederland gebundeld in de nieuwe regio Agrifirm Noordwest Europa. Ronald van de Ven – tot nu toe verantwoordelijk voor Nederland - zal vanaf dat moment aan de slag gaan als algemeen directeur van deze regio en dus ook België aansturen.

Leestijd : 2 min

“Wij werken toe naar een organisatie waarbinnen de klant centraal staat. Door de bundeling van onze producten en diensten per regio, brengen we besluitvorming dichterbij onze klanten”, aldus topman Dick Hordijk, die nu ruim een jaar aan het roer staat. De verandering betekent dat de functie van algemeen directeur akkerbouw vervalt.

Volgens de nieuwe strategie, “Better Together”, zal meer kennis worden gedeeld binnen het bedrijf en ook meer de verbinding met de consument worden gezocht. Volgens de coöperatie is een breder draagvlak onder burgers voor de landbouw van het grootste belang, en daarom moet worden samengewerkt met Ngo’s en supermarktketens.

Die laatste groep kan met concepten producten met meer toegevoegde waarde ontwikkelen, waar ook de primaire producent van profiteert. De gedachte achter meer kennisdeling binnen het concern is dat landbouwers meer behoefte hebben aan geïntegreerde oplossingen. De mengvoer- en akkerbouwdivisies zullen daarom inhoudelijk meer samen gaan doen.

Om de eenheid binnen het bedrijf te benadrukken, zal voortaan in de communicatie altijd Koninklijke Agrifirm Group worden gebruikt. De merknaam van de Belgische premixen- en speciaalvoerdochter Nuscience blijft gehandhaafd. Agrifirm verkocht eerder haar mengvoerfabrieken in Duitsland en haalde het bestuur van de Duitse plantaardige activiteiten terug naar Nederland.

Lees ook in Economie

Europese melkaanvoer komt moeilijk op gang in 2024

Economie De slechte weersverwachtingen doen momenteel niet veel goeds vermoeden voor de Europese melkproductie. Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 april met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten.
Meer artikelen bekijken