Brazade van kalfsvleesmet aardappelen en truffelmayonaise
Deze spiesjes van kalfsvlees met aardappelen en truffelmayonaise vormen een verfijnde maaltijd die je smaakpapillen zeker zal prikkelen. Zorg ervoor dat je het vlees minstens 2 uur van tevoren marineert voor de beste smaak, of marineer het de avond ervoor, zodat de smaken volledig tot hun recht komen. Het duurt zo’n 2 uur en een half om dit gerecht klaar te maken voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
Voor de brazade:
4 el balsamicoazijn
6 el olijfolie
1 el gedroogde oregano
2 el peterselie (fijngehakt)
1 teentje knoflook
500 g kalfsgebraad
Voor de truffelmayonaise:
1 ei
1 kl mosterd
1 el wittewijnazijn
1 el worcestersaus
150 ml olie (arachideolie, maïsolie)
1 el truffelolie
peper
zout
Voor de aardappelen:
500 g voorgekookte aardappelschijfjes
boter
50 g oude kaas (in schilfers)
100 g mosterdsla
Hoe bereid je het?
Marineer het vlees minstens 2 uur op voorhand:
Doe de balsamicoazijn, olijfolie, oregano, peterselie en het geperste teentje knoflook in een schaal. Breng op smaak met peper.
Snijd het vlees in repen van 2 cm dikte. Leg de repen in de marinade en laat ten minste 2 uur marineren.
Haal het vlees uit de marinade en steek op spiesjes.
Maak de truffelmayonaise:
Doe het volledige ei in een maatbeker, voeg de mosterd, azijn en worcestersaus toe.
Voeg al 4 eetlepels neutrale olie toe en mix fijn tot er een dikke mayonaise ontstaat.
Voeg in een straaltje de rest van de olie en de truffelolie toe tot je de gewenste dikte hebt en breng verder op smaak met peper en zout.
En verder:
Bak de aardappelen krokant in de boter in een bakpan. Kruid met peper en zout.
Verhit een grillpan en wrijf in met olijfolie. Bak er de spiesjes gedurende 2 minuten langs elke kant. Kruid met peper uit de molen en grof zout. Strooi er de peterselie over.
Leg de gebakken aardappelen op een grote serveerschaal, strooi er de oude kaasschilfers over, serveermet de truffelmayonaise, de kalfsspiesjes en mosterdsla.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be