Doet Chardon het weer?

Ijsbrand Chardon, winnaar Wereldbekerkwalificatie Mechelen 2016
Ijsbrand Chardon, winnaar Wereldbekerkwalificatie Mechelen 2016 - Dirk Caremans

Ijsbrand Chardon

Toch was de adrenalinerush anders in de Nekkerhal vorig jaar. Want eindelijk was het aan Hollands glorie Ijsbrand Chardon om de Mechelse kwalificatie op zak te steken. Velen hoopten dit al jaren, niet in het minst hijzelf. Chardon werkte vorig jaar in Mechelen met een nieuw paard in zijn vierspan het zeer technisch parcours af. Zijn span was opvallend (drie Lipizzaners en een bont paard) en de menner beheerste de kunst van het foutloos rijden als de beste. Wat hij ook was bij deze kwalificatie.

Wat wordt het dit jaar?

Tijdens de komende editie van Jumping Mechelen zal de Wereldbekermanche er een zijn dat barst van jong talent. Dit is een goede zaak, voor de toekomst en voor de spanning die bijna nergens zo tastbaar is als in de Nekkerhal.

De winnaar van vorig jaar, Ijsbrand Chardon dus, laat zich afvaardigen door zijn zoon Bram. Deze Bram Chardon viel vorig jaar meermaals op in de discipline. Zijn landgenoot Koos de Ronde, een habitué in Mechelen, zal er wel bij zijn. De Zwitser Jérôme Voutaz werd vorig jaar derde in de Mechels wereldbekerkwalificatie en zal er ook dit jaar starten. België zal kunnen bogen op Edouard Simonet en Glenn Geerts.

Hoe zit het in de Wereldbeker momenteel?

Wanneer wij dit schrijven zitten wij tussen het einde van de manche in Stuttgart (19 november) en deze in het Zweedse Stockholm van 3 december. Daarna kunnen de menners nog punten oogsten in Budapest, Genève en niet te vergeten Londen Olympia.

Na Stuttgart is Boyd Exell aan de leiding, gevolgd door Chardon die we dus in Mechelen gaan missen ten voordele van zijn zoon. Chester Weber, die met een wildcard naar de Nekkerhal komt staat op een voorlopige derde plaats. Onze landgenoot Edouard Simonet werd er mooi vierde.

Veelbelovend allemaal. Wees er dus bij op Jumping Mechelen voor de warm-up op vrijdag 29 december om 16 u en voor de traditionele en feestelijke afsluiter van de editie 2017 op zaterdag 30 december om 21u30.

PP

Meest recent

Meest recent