Startpagina Paarden

De Belgian Free Jump Tour effent de weg naar de finale

Het vrijspringen voor de tweejarigen 2017 viert zijn finale op Jumping Mechelen en wordt er voorgesteld door Zangersheide. De halve finale en dus de uiteindelijke selectie voor Mechelen, zal plaatsvinden in het Lierse Azelhof op zondag 10 december.

Leestijd : 2 min

Dat de weg naar de Nekkerhal voor de jonge springers over kasseien gaat, bewijzen de voorbije zeven selectiewedstrijden. Die gingen van start in Aalter veel eerder dit jaar in februari, gingen via Lier, Ghlin, Moorsele, Meerdonk en Ternat naar Heusden-Zolder, waar de laatste selectie voor de halve finale op 25 november werd gesprongen.

Belgian Free Jump Tour powered bij Horseman

De Belgian Free Jump Tour 2017 kaderde de wedstrijden in Ghlin, Moorsele en Ternat en dit voor het tweede jaar op rij. In Ternat op 11 november was Just Boy du Seigneur (SBS – Boyfriend du Seigneur x Aganix du Seigneur) de ster van de dag bij de tweejarigen. Just Boy baant zijn weg naar Mechelen met een power dat zijn afstamming alle eer aan doet.

Voor Studbook SBS was de wedstrijd trouwens over de hele lijn een heel groot feest met een zeer aansprekende top drie. De merrie Jungle Bee d’Eel (SBS – Gastronom de Hus x Chellano Z) werd er tweede, terwijl Jones du Châpitre (SBS – Boyfriend du Seigneur x Ugano Sitte) de derde plaats inpalmde. Onnodig te zeggen dat de verwachting bij het SBS hooggespannen zijn wat de halve finale op 10 december en de finale in Mechelen betreft.

Laatste voorronde in Heusen-Zolder

Manege Meylandtridders was de laatste halte van de voorrondes en wel op 25 november.

Een dik zeventigtal mannelijke en nog iets meer vrouwelijke tweejarigen kwalificeerden er zich voor de halve finale in het Azelhof. De drie eerdergenoemde SBS-paarden zijn er bij, maar al evenzeer geduchte springers met BWP- en – Z-papier. Enkele KWPN- en Holsteinpaarden vervolledigen de lijsten.

De best geklasseerde paarden van de halve finale mogen door naar de finale tijdens Jumping Mechelen. Dit jaar zijn er geen wild cards, wel een traject met selectiewedstrijden, een halve finale en een finale op Jumping Mechelen, informeerde de organisatie. Aldus geschiedde en het fokkerijgebeuren kreeg er enkele smaakvolle afspraken bij, die de vlam en de motivatie aanwakkerden. Want ja, het voorgenoemde traject kon rekenen op enorm veel inschrijvingen en bijval.

En tot slot: u leest na 10 december in Landbouwleven wie aan de start komt op woensdag 27 december vanaf 9 uur in piste B.

PP

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken