Startpagina kleinvee

Elevage des Gadlis: ‘Wij zijn de enige fokkers van vleesgeiten in Wallonië!’

Geiten staan bekend om hun melkproductie, maar kunnen ook worden gewaardeerd voor hun vlees. In ons land is dit product echter vaak onbekend. Bovendien heeft het te kampen met veel vooroordelen. Voor sommigen is de smaak te sterk, terwijl voor anderen dit gerecht eerder iets is voor in andere landen. In Remouchamps hebben Sophie Vincent en Ludovic Benoit zich echter durven te onderscheiden van andere geitenhouders dankzij hun vleesgeiten. Geitenvlees is een zeldzaam product waarvan ze hopen om dit vaker te zien op onze borden.

We ontdekken – midden september – de geiten van de Elevage des Gadlis achter het huis van Sophie Vincent en Ludovic Benoit. In totaal grazen er 75 dieren, waaronder 35 moedergeiten, vredig in 2 ha weiland.

“En dan te bedenken dat ik er maar 2 had, toen ik er 7 jaar geleden mee begon”, herinnert de fokker zich. Hij en zijn vrouw hebben altijd een passie gehad voor geiten. Omdat ze allebei van boeren komaf zijn, was het logisch dat ze ook voor dit beroep zouden kiezen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in kleinvee

Groeikansen in de biologische geitenzuivel

kleinvee Na enkele moeilijke jaren herstelt de markt voor biologische geitenzuivel zich opnieuw, net als de biologische markt in het algemeen. De energie- en inflatiecrisis is achter de rug en de consument vindt terug de weg naar kwaliteitsvolle voeding geproduceerd met respect voor dier, mens en milieu. Waar er een jaar geleden nog sprake was van degraderen naar gangbaar, laten zich nu tekorten aan biologische geitenmelk voelen.
Meer artikelen bekijken