Startpagina Bedrijfsnieuws

EIB steunt Duits foodtechbedrijf

De Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt een lening van 35 miljoen euro aan het Duitse foodtechbedrijf Formo. Deze quasi-equity schuldlening van de EIB zal Formo in staat stellen zijn fermentatieprocessen voor de productie van alternatieven voor zuivel- en eierproducten verder te ontwikkelen en op te schalen.

De Duitse startup gebruikt 2 vergelijkbare technologieën in zijn processen. De eerste is microfermentatie, waarbij van nature voorkomende micro-organismen zoals de Koji-paddenstoelen worden gebruikt om eiwitten zonder smaak te produceren zonder het micro-organisme zelf te wijzigen. Koji-eiwitten zijn uitstekend geschikt voor het produceren van kaas zonder gebruik van dierlijke producten.

Precisiefermentatie

Het baanbrekende werk op het gebied van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken

Vind uw droomjob in de land- en tuinbouw

Philippe Hoornaert

Staden, West-Vlaanderen, België

Solliciteer nu

Vlaams Agrarisch Centrum cv

Merelbeke, Oost-Vlaanderen, België

Solliciteer nu

Vind de medewerker die echt bij u past.

Plaats een vacature
Bekijk alle vacatures