Vlaams Instituut Gezond Leven organiseert Week van de Peulvrucht
Van 10 tot 16 februari organiseert het Vlaams Instituut Gezond Leven, in samenwerking met het agentschap Landbouw & Zeevisserij en het departement Zorg, de Week van de Peulvrucht. De bedoeling is om op die manier de bekendheid van de voedzame en duurzame producten een duwtje in de rug te geven.

Peulvruchten, zoals linzen, kidneybonen, witte bonen en kikkererwten, worden in steeds meer wetenschappelijk onderzoek en internationale voedselrichtlijnen gepromoot als het voedsel van de toekomst. Ze zijn namelijk niet alleen rijk aan eiwitten, vezels, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen, maar dragen ook bij aan een duurzame voedselketen. Toch blijft hun gebruik in de keuken in ons land achter, en daar wil het Vlaams Instituut Gezond Leven dus met deze campagne verandering in brengen.
Kok Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, zet...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement