Startpagina Varkens

Gents restaurant serveert eerste ‘duoburger’, met helft minder vlees

In Gent is Resto Leo begonnen met het serveren van een ‘duoburger’, een burger met 50% varkensvlees en 50% peulvruchten. Een ideale oplossing voor wie minder vlees wil eten maar de smaak niet kan missen. Flexitariërs kunnen kiezen tussen een duoburger met varkensvlees, witte en rode bonen en een met spliterwten, wortelen en varkensvlees.

De duoburger is maandag 10 februari, ter gelegenheid van wereldpeulvruchtendag, een eerste keer gebakken. In Resto Leo kost het gerecht 15 euro. Het gaat om een volwaardige burger die vlees en plantaardig voedsel combineert. “We willen met de duoburger kinderen meer groenten laten eten maar ook ouderen die omwille van gezondheidsreden minder vlees moeten eten een gezond alternatief aanbieden”, zegt Mieke Verniest van de Zwalmbeekhoeve....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Variant van parvovirus gevonden bij Nederlandse biggen

Varkens Nederlandse dierenartsen meldden eind vorig jaar voor het eerst opmerkelijke afwijkingen bij biggen op enkele varkensbedrijven: bolle ogen met een afwijkende stand, soms gepaard gaand met een te rode, kalende en rimpelige huid. Deze verschijnselen worden waarschijnlijk veroorzaakt door een variant van het parvovirus die niet eerder bij varkens is gevonden.
Meer artikelen bekijken