Startpagina Varkens

Gents restaurant serveert eerste ‘duoburger’, met helft minder vlees

In Gent is Resto Leo begonnen met het serveren van een ‘duoburger’, een burger met 50% varkensvlees en 50% peulvruchten. Een ideale oplossing voor wie minder vlees wil eten maar de smaak niet kan missen. Flexitariërs kunnen kiezen tussen een duoburger met varkensvlees, witte en rode bonen en een met spliterwten, wortelen en varkensvlees.

De duoburger is maandag 10 februari, ter gelegenheid van wereldpeulvruchtendag, een eerste keer gebakken. In Resto Leo kost het gerecht 15 euro. Het gaat om een volwaardige burger die vlees en plantaardig voedsel combineert. “We willen met de duoburger kinderen meer groenten laten eten maar ook ouderen die omwille van gezondheidsreden minder vlees moeten eten een gezond alternatief aanbieden”, zegt Mieke Verniest van de Zwalmbeekhoeve....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Dubbele verjaardagsviering belicht meerwaarde van de ILVO-onderzoeksstallen

Varkens De melkveestal en de Varkenscampus van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) werden respectievelijk in oktober 2014 en april 2015 ingehuldigd. Hoog tijd dus om de realisaties in beide onderzoeksstallen in de kijker te zetten. Deze stallen zijn immers zowel belangrijk voor het praktijkonderzoek als voor onderwijsdoeleinden.
Meer artikelen bekijken