Startpagina Veeteelt

Beenhouwers zien biefstuk 15 % duurder worden

Wie een deftige biefstuk op zijn bord wil, zal die een stuk duurder zien worden. Dat zeggen de ambachtelijke beenhouwers.

Aanleiding is het tekort aan runderen in ons land, doordat 2 ziektes (blauwtong en IBR) de stallen teisteren. Bovendien geven veel oudere rundveehouders er de brui aan, door een gebrek aan opvolgers en strenge regelgeving. De prijs van rundvlees staat daardoor op het hoogste niveau in jaren.

"De voorbije 30 jaar is vlees amper duurder geworden. Nu is er op een paar maanden tijd 1,5 euro bruto/kg bijgekomen. En we gaan naar 2 euro", zegt Ivan Claeys, voorzitter van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Gevolg: ook de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Aandachtspunten inzake voeding en mogelijke aandoeningen nu schapen met lammeren terug de wei op gaan

Schapen Na een kletsnat najaar en een natte winter zijn we sinds een paar weken in een droogte beland. Die kwam een vlotte grasgroei zeker niet ten goede, mede door de lage temperaturen ‘s nachts. Intussen is de grasgroei toch op gang gekomen. De piek van de aflamperiode is achter de rug en ooien en lammeren kunnen opnieuw de wei op. Wat zijn aandachtspunten voor elke schapenhouder in deze periode?
Meer artikelen bekijken