Beenhouwers zien biefstuk 15 % duurder worden
Wie een deftige biefstuk op zijn bord wil, zal die een stuk duurder zien worden. Dat zeggen de ambachtelijke beenhouwers.

Aanleiding is het tekort aan runderen in ons land, doordat 2 ziektes (blauwtong en IBR) de stallen teisteren. Bovendien geven veel oudere rundveehouders er de brui aan, door een gebrek aan opvolgers en strenge regelgeving. De prijs van rundvlees staat daardoor op het hoogste niveau in jaren.
"De voorbije 30 jaar is vlees amper duurder geworden. Nu is er op een paar maanden tijd 1,5 euro bruto/kg bijgekomen. En we gaan naar 2 euro", zegt Ivan Claeys, voorzitter van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Gevolg: ook de...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement