Groene shakshuka
Wil je shakshuka maken? Deze keer gooien we het eens over een andere boeg. Geniet mee van deze groene shakshuka. Heerlijk vol en fris aan smaken. Smakelijk! Na slechts 35 minuten bereiding kunnen 4 personen hiervan smullen!

Wat heb je nodig?
2 el olijfolie
1 ajuin
2 teentjes knoflook
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
0,50 tl chilipoeder (optioneel)
200 g spinazie
4 eieren
4 lente-uien
4 takjes munt
300 g Griekse yoghurt
zout
peper
Hoe ga je te werk?
Hak de ui en knoflook fijn. Was de spinazie en lente-uitjes.
Hak de muntblaadjes fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot deze zacht en glazig is.
Voeg de spinazie en de helft van de lente-uitjes toe. Laat de spinazie slinken voordat je meer toevoegt.
Meng er de yoghurt onder. Roer goed door en laat het geheel nog eens 5 minuten sudderen.
Maak vier kuiltjes in het spinazie- yoghurtmengsel en breek een ei in elk kuiltje. Dek de pan af en laat de eieren pocheren tot het eiwit is gestold en de dooiers nog zacht zijn.
Haal de pan van het vuur. Garneer de shakshuka met de overige lente-uitjes en fijngehakte munt.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.