Broodje Breydelspek met koolsla, kaas en een pittig sausje
Wil je Breydelspek laten schitteren? Dat kan met dit zalige broodje Breydelspek met een heerlijk slaatje van rode kool en spitskool. Met het pittige sausje en het sneetje kaas maak je het broodje extra smeuïg. Het duurt maar 35 minuten om dit broodje te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
120 g rode kolen
120 g spitskolen
2 tl appelazijn
1,50 el mayonaise
1,50 el yoghurt
1 tl Tierenteyn-mosterd
4 sneetjes abdijkaas bv. Postel of Westmalle
4 plakjes Breydelspek
0,50 tl currypoeder
4 broodjes
boter
peper
zout
Voor het sausje:
1 sjalot
2 augurkjes
50 g ketchup
100 g mayonaise
1 tl chilipoeder
Hoe ga je te werk?
Maak de koolsalade:
Snij de rode kool en de spitskool in fijne reepjes en meng onder elkaar.
Maak een dressing van de appelazijn, mayonaise, yoghurt en mosterd en kruid met het currypoeder, peper en zout. Giet bij de groenten en hussel alles goed om. Zet opzij.
Maak het sausje:
Hak het sjalotje en de augurkjes voor de saus fijn. Meng er de rest van de ingrediënten onder.
En verder:
Gril het Breydelspek kort langs beide kanten in een grillpan.
Snij de broodjes open, bestrijk de snijkanten met boter en leg ze eventjes in de hete grillpan.
Bestrijk de onderkant met een beetje saus. Schep er de koolsalade op, beleg verder met het Breydelspek, het sneetje kaas en eindig nog met een lepeltjes saus. Serveer meteen.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.