Startpagina Voor ons gezin

Broodje Breydelspek met koolsla, kaas en een pittig sausje

Wil je Breydelspek laten schitteren? Dat kan met dit zalige broodje Breydelspek met een heerlijk slaatje van rode kool en spitskool. Met het pittige sausje en het sneetje kaas maak je het broodje extra smeuïg. Het duurt maar 35 minuten om dit broodje te bereiden voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

120 g rode kolen

120 g spitskolen

2 tl appelazijn

1,50 el mayonaise

1,50 el yoghurt

1 tl Tierenteyn-mosterd

4 sneetjes abdijkaas bv. Postel of Westmalle

4 plakjes Breydelspek

0,50 tl currypoeder

4 broodjes

boter

peper

zout

Voor het sausje:

1 sjalot

2 augurkjes

50 g ketchup

100 g mayonaise

1 tl chilipoeder

Hoe ga je te werk?

Maak de koolsalade:

Snij de rode kool en de spitskool in fijne reepjes en meng onder elkaar.

Maak een dressing van de appelazijn, mayonaise, yoghurt en mosterd en kruid met het currypoeder, peper en zout. Giet bij de groenten en hussel alles goed om. Zet opzij.

Maak het sausje:

Hak het sjalotje en de augurkjes voor de saus fijn. Meng er de rest van de ingrediënten onder.

En verder:

Gril het Breydelspek kort langs beide kanten in een grillpan.

Snij de broodjes open, bestrijk de snijkanten met boter en leg ze eventjes in de hete grillpan.

Bestrijk de onderkant met een beetje saus. Schep er de koolsalade op, beleg verder met het Breydelspek, het sneetje kaas en eindig nog met een lepeltjes saus. Serveer meteen.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Boekbespreking: De Damiaanhoeve

Actueel Lezer Bernadette Jonckheere is getroffen door het nieuwste boek van Chris De Stoop. Het is opnieuw een boek over onteigeningen en de teloorgang van het platteland, maar ook over een onopgeloste moord...
Meer artikelen bekijken