Aperitiefhapje: Aardappelen in de oven met kaas en dragonmayonaise
Wij serveren jou de Vlaamse versie van de ‘crispy parmesan potatoes’. Dit is echt eentje waarvan je moeilijk kan afblijven, zowel jij als je gasten. Door het smaakvolle kaaslaagje en de heerlijke dragonmayonaise wordt dit gerecht gegarandeerd een hit op je tafel. Na drie kwartier kunnen jij en je 3 gasten hiervan smullen!

Wat heb je nodig?
500 g krielaardappelen
120 g Belgische cheddarkaas
1 el bladpeterselie (fijngehakt)
1 tl chilipoeder
olijfolie
peper
zout
Voor de dragonmayonaise
2 el mayonaise
1 teentje knoflook
2 el dragon (fijngehakt)
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de krieltjes en hussel ze met een scheutje olijfolie, de chilipoeder, peper en zout.
Rasp de kaas.
Vet een grote ovenschaal in met olie en strooi er twee derde van de kaas in. Leg er de krieltjes met de snijkant naar beneden in, bestrooi met de rest van de kaas en zet de schaal een 30-tal minuten in de oven tot de krieltjes zacht zijn en de kaas lekker krokant.
Pers de look en hak de dragonblaadjes fijn. Meng onder de mayonaise en kruid met peper en zout.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be .