Startpagina Voor ons gezin

Aperitiefhapje: Aardappelen in de oven met kaas en dragonmayonaise

Wij serveren jou de Vlaamse versie van de ‘crispy parmesan potatoes’. Dit is echt eentje waarvan je moeilijk kan afblijven, zowel jij als je gasten. Door het smaakvolle kaaslaagje en de heerlijke dragonmayonaise wordt dit gerecht gegarandeerd een hit op je tafel. Na drie kwartier kunnen jij en je 3 gasten hiervan smullen!

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

500 g krielaardappelen

120 g Belgische cheddarkaas

1 el bladpeterselie (fijngehakt)

1 tl chilipoeder

olijfolie

peper

zout

Voor de dragonmayonaise

2 el mayonaise

1 teentje knoflook

2 el dragon (fijngehakt)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de krieltjes en hussel ze met een scheutje olijfolie, de chilipoeder, peper en zout.

Rasp de kaas.

Vet een grote ovenschaal in met olie en strooi er twee derde van de kaas in. Leg er de krieltjes met de snijkant naar beneden in, bestrooi met de rest van de kaas en zet de schaal een 30-tal minuten in de oven tot de krieltjes zacht zijn en de kaas lekker krokant.

Pers de look en hak de dragonblaadjes fijn. Meng onder de mayonaise en kruid met peper en zout.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be .

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Kalfstong in dragonsaus met balletjes

Voor ons gezin Deze kalfstong in dragonsaus met balletjes is een klassiek en smaakvol gerecht dat indruk zal maken op je gasten. De kalfstong wordt langzaam gekookt tot hij boterzacht is en geserveerd met een romige dragonsaus en smakelijke gehaktballetjes. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een familiediner. Het duurt 3 uur om het te bereiden voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken