Startpagina Paarden

Stal ‘t Wolske Veld uit Hasselt

“Al een tijdje was ik op zoek naar een goede merrie uit een fokzekere merrielijn. In 2004 zag ik Manon Boszorg als veulen en ik was onmiddellijk weg van haar” vertelt ons Marleen Moosen uit Hasselt. Manon Boszorg (Folkert 353) is een dochter van de model preferente Whita Boszorg (Krist 358).

Leestijd : 2 min

De predikaatrijke en unieke moederlijn bestaat uit allemaal merries die zowel Preferent als Model zijn. De grootmoeder van Manon is Aukje Boszorg (Piter 312) Model Preferent en Prestatiemerrie die ook de moeder is van Stendert 447 (Andries 415). Manon zelf is drie keer Belgisch fokdagkampioen geworden. Het jaar dat ze de IBOP proef heeft afgelegd met 82,5 punten is ze ook kroon verklaard. Ondertussen heeft Manon zelf nakomelingen.

Manon Boszorg

Manon kreeg haar eerste merrieveulen Isabeau van ‘t Wolske Veld. Marleen: “Ook Isabeau heeft succes. Ze behaalde als veulen een eerste premie en als driejarige werd ze ster met een eerste premie en Belgisch reservekampioen. Als vijfjarige heeft Isabeau haar IBOP-proef afgelegd met 78,5 punten en werd ze kampioen van de oudere merries. Dit jaar gaan we opnieuw proberen om Isabeau van ‘t Wolske Veld kroon te krijgen.”

Het tweede merrieveulen Qiara van ‘t Wolske Veld werd geboren en dit merrieveulen werd Belgisch jeugdkampioen. Als driejarige werd ze ster met een eerste premie en voorlopig kroon. Ze werd ook Belgisch reservekampioen. Dit jaar zal Qiara van ‘t Wolske Veld haar IBOP-proef afleggen om definitief kroon te kunnen worden. “Qiara van ‘t Wolske Veld is ondertussen in eigendom van mijn broer Patrick Moosen”, aldus Marleen.

Toplijst fokwaarden

“Het speciale aan deze twee nakomelingen is dat ze respectievelijk op de vierde en negende plaats staan in de toplijst fokwaarden exterieur van de beste Friese merries ter wereld. Manon heeft nog een merrieveulentje gegeven - Florence van ‘t Wolske Veld - in mijn ogen ook een toppertje. Dus weer iets om naar uit te kijken”, aldus onze gesprekspartner.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken