Startpagina Paarden

Welshpony’s in de sport

Leestijd : 1 min

Vorig jaar heeft Pieter Van Den Broeck uit Gijzegem tijdens de wereldkampioenschappen in Minden (Duitsland) met zijn aangespannen Welshpony’s uitzonderlijke resultaten neergezet. Hij werd vijfde in dressuur, eerste in de vaardigheid. In totaal behaalde hij brons met zijn Part Bred Welsh dubbelspan en met het team van België ook nog eens brons. In 2017 werd hij eveneens Belgisch kampioen. Heidewindes Parellie en Vierwindstreken Myron liepen het dressuurgedeelte tijdens de marathons. Voor het kegelrijden werd Heidewindes Parellie en Zandbergs Job voor de wagen van het dubbelspan gespannen.

Er was ook Tinne Bax met haar vierspan Welsh Mountain pony’s die zelfs eerste staat op de FEI Ranking. Driving team Jeroen De Schutter werd met zijn vierspan ook geselecteerd voor het wereldkampioenschap Welsh sectie B pony’s en deed zijn jonge span alle eer aan. Tijdens het BK-mennen in Elsegem behaalde Bert Van Den Bosch zilver met zijn vierspan Welsh Mountain pony’s. Tinne Bax behaalde daar de eerste plaats met haar vierspan. BRp’er (met Welsh bloedvoering) Quartz DMC (een zoon van Principal Dream vd Delthoeve x Pionier’s Baltazar) onder Fenna Goethals werd nationaal kampioen bij de vijfjarige pony’s.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken