Startpagina Economie

Brochure helpt siertelers energie besparen

De Provincie Oost-Vlaanderen geeft een nieuwe publicatie uit: ‘Energieke Sierteelt onder glas: slim omgaan met energie op je bedrijf’, dat een overzicht geeft van energiebesparende technieken en verwarmingssystemen.

Leestijd : 1 min

‘Energieke sierteelt onder glas’ bespreekt technieken voor energiebesparing en verwarmingssystemen, bruikbaar voor verschillende types bedrijven (warme kasplanten, snijbloemen, azalea met forcerie en azalea zonder forcerie).

Een eenvoudige beslissingsboom toont welke systemen voor jouw bedrijf bruikbaar zijn. Je krijgt ter inspiratie de resultaten van energiescans vier(bedrijven met warme kasplanten, snijbloemen, azalea met forcerie en azalea zonder forcerie) met bijbehorende verbetervoorstellen. Misschien wil je na het lezen van de brochure zelf ook een energiescan voor je bedrijf laten uitvoeren?

"De Provincie Oost-Vlaanderen maakt werk van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen samen met haar inwoners, gemeenten en bedrijven. Voor land- of tuinbouwbedrijven is het belangrijk om energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken en indien mogelijk zelf hernieuwbare energie te produceren", legt Oost-Vlaams gedeputeerde voor landbouw en platteland Alexander Vercamer uit.

De publicatie is te downloaden op de website van de provincie Oost-Vlaanderen (www.oost-vlaanderen.be) achtereenvolgens onder de rubrieken ‘werken en ondernemen’ en ‘publicaties’. Liever papier? Stuur dan een mail naar landbouw@oost-vlaanderen.be.

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken