Startpagina Voor ons gezin

Kalfstournedos met krokante salade

Kalfsvlees is veelzijdig: je kan het met veel combineren. Maar had je al eens aan een luchtige, krokante salade gedacht? Gecombineerd met de pittige mosterddressing smaakt dat gegarandeerd bij je kalfstournedos. Of houd je het liever bij gebakken krielpatatjes? Van dit hoofdgerecht kun je met z’n vieren eten.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 kalfstournedos (+/- 120 g per persoon)

600 g voorgekookte krielaardappelen

200 g sperziebonen

200 g peultjes

2 stengels bleekselderij

2 wortelen

4 stengels lente-ui, gesnipperd

enkele stengels bieslook, gesnipperd

peper en zout

Voor de mosterddressing:

2 theelepels granenmosterd

1 theelepel suiker

60 ml olijfolie

1 eetlepel rode wijn azijn

peper en zout

Hoe ga je tewerk?

Meng alle ingrediënten voor de mosterddressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Snijd de groenten in fijne reepjes. Blancheer de sperziebonen, peultjes, bleekselder en wortelen 3 minuten in kokend water. Spoel onmiddellijk af onder koud water. Meng er de lente-ui, de bieslook en enkele eetlepels mosterddressing onder.

Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Kruid de kalfstournedos met peper en zout. Gril de kalfstournedos op de hete barbecue 3 à 5 minuten per kant. Controleer regelmatig of het vlees niet aanbrandt, anders plaats je de grill wat hoger. Laat 10 minuten afgedekt rusten. Serveer met de krokante groentesalade en gegrilde krielaardappelen.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Theatervoorstelling ‘Boeren’

Voor ons gezin In een tijd waarin de band tussen mens en land vaak vergeten lijkt te worden en waarin de uitdagingen van het plattelandsleven onderbelicht blijven, komt de theatervoorstelling ‘Boeren’ als een krachtig pleidooi voor verbinding en begrip.
Meer artikelen bekijken